8 Ekim 2009 Perşembe

F.Bahçe Ülker, Daçka'yı yenerek çeyrek finalist oldu



FB Ülker üçüncü periyotta kazandı.
Mersin’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası D Grubu mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Darüşşafaka Cooper Tires karşısında zorlansa da sahadan 76-70 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de 13 sayı- 7 ribaundluk performans sergileyen Semih Erden "Maçın Yıldızı" ödülüne layık görüldü. Semih Erden'e ödülünü Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili Nejat Keykubat takdim etti.

Bu sonuçla ikinci maçını da kazanan Fenerbahçe Ülker, 8'li Finalleri garantiledi. Sarı Lacivertliler, D Grubu’nda 8'li Finalleri garantileyen diğer ekip Banvit ile 9 Ekim Cuma günü liderlik mücadelesi verecek. Edip Buran Spor Salonu’nda 18:30’da başlayacak mücadele D Spor’dan naklen yayınlanacak.

Maça çok hızlı başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, ilk 2 dakika boyunca Fenerbahçe Ülker’e sayı şansı vermezken, Stefan Jackson, Hakan Demirel ve Jermareo Davidson ile 8-0’lık bir seri yakaladı. Karşılaşmadaki ilk sayısını Ömer Aşık’ın smacı ile bulan Fenerbahçe Ülker, Tarence Kinsey ile de skoru 8-4’e taşıdı. Ömer Aşık’ın elinden bir serbest atış sayısı daha bulan Sarı Lacivertli ekip karşılaşmada ilk 5 dakika geride kalırken skoru 8-5’e taşıdı. Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, periyodun son 3 dakikasına 10-7 Darüşşafaka Cooper Tires üstünlüğünde girildi. Polat Kaya ile farkı açmaya çalışan rakibine Willie Solomon’un üçlüğü ile cevap veren Fenerbahçe Ülker, Hakan Demirel’in sayısına engel olamadı. Semih Erden ile farkı kapatmaya çalışan Sarı Lacivertli ekip, Hakan Demirel’in sayılarına engel olamayınca periyodun son dakikasına da 17-12 Darüşşafaka Cooper Tires üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde de etkili oyununu sürdüren Darüşşafaka Cooper Tires ilk periyodu da 7 sayı farkla 21-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda Hakan Demirel’in sayısı ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Semih Erden’in sayılarına engel olmakta zorlandı ve Fenerbahçe Ülker skoru 25-21’e taşıdı. Can Özcan ile skordaki suskunluğunu bozan Darüşşafaka Cooper Tires, yine aynı oyuncunun üst üste bulduğu sayılarla devrenin bitimine 4 dakika kala skoru 30-23 yaptı. Rakibinin faul problemini Ömer Onan ve Semih Erden’in serbest atış sayıları ile cezalandıran Sarı Lacivertli ekip farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve devrenin son 2 dakikasına girilirken farkı 2 sayıya kadar indirdi (32-30). Stefan Jackson ve Jermareo Davidson ile yeniden 6 sayılık farka (36-30) ulaşan Darüşşafaka Cooper Tires, Gordon Giricek’in sayısına engel olamasa da son dakikaya 38-32 önde girdi. Son dakika içinde her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, ilk devre 40-34 Darüşşafaka Cooper Tires üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Terence Greer ve Ömer Onan ile rakip potada üst üste sayılar bulan Sarı Lacivertli ekip, Emir Preldzic ile de skor üretti ve yakaladığı 10-0’lık seri ile maçta 40-44 öne geçti. Periyottaki ilk sayısını devrenin başlamasından 4 dakika sonra Jermareo Davidson ile bulan Darüşşafaka Cooper Tires, Can Özcan’ın da skora katkısı ile periyodun son 5 dakikasına girilirken skoru 46-49 yaptı. Ömer Onan ve Tarence Kinsey ile skor üretmeye devam eden Fenerbahçe Ülker periyodun son 3 dakikasına girilirken farkı yeniden 6 sayıya kadar çıkardı (46-52). Maçtan kopmayan Darüşşafaka Cooper Tires, son 1 dakikaya girilirken 52-52’lik eşitliği sağladı. Son dakika içinde rakibine başka sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker, Tarence Kinsey ve Willie Solomon ile skor üretti ve maçın final periyoduna 52-57 önde giren taraf oldu.

Maçın final periyoduna Darüşşafaka Cooper Tires Melih Mahmutoğlu’nun sayısı ile başlarken, Fenerbahçe Ülker de Willie Solomon ile rakibine cevap verdi. Gordon Giricek ile skoru 54-61’e taşıyan Fenerbahçe Ülker, Stefan Jackson ve Jermareo Dorsey’in sayılarına engel olamasa da farkın kapanmasına izin vermedi ve maçın son 5 dakikasına girilirken Gordon Giricek ile skoru 58-64’e taşıdı. Maçtan kopmayan Darüşşafaka Cooper Tires, Stefan Jackson ve Bora Paçun ile bitime 4:35 kala farkı 2 sayıya kadar indirdi (62-64). Willie Solomon’un üçlüğü ile rakibine cevap veren Sarı Lacivertli ekip, Ömer Aşık ile de son 3 dakikaya 65-69 önde girdi. Bu dakikadan sonra her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, karşılaşmadaki başa baş mücadele ve heyecan son dakikalarda daha da arttı ve son dakikaya 70-74 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde rakibine farkı eritme fırsatını vermeyen Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 70-76’lık skorla galip ayrıldı.


SALON: Mersin Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Yener Yılmaz, Yüçel Çilingir, Önder Yılmaz

DARÜŞŞAFAKA COOPER TIRES (70): Melih Mahmutoğlu 9 (2 ribaund-4 asist), Mesut Çıpa (1 ribaund), Bora Paçun 4 (3 ribaund), Stefan Jackson 16 (7 ribaund-1 asist), Hakan Demirel 12 (1 ribaund-2 asist), Conner Granvill, Alper Özcan, Polat Kaya 2 (3 ribaund-1 asist), Jermareo Dorsey 18 (11 ribaund), Can Özcan 9 (1 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (76): Willie Solomon 17 (4 ribaund-3 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund), Semih Erden 13 (7 ribaund), Gordon Giricek 5 (2 ribaund-1 asist), Terence Greer 7 (4 ribaund), Oğuz Savaş (1 ribaund-1 asist), Tarence Kinsey 7 (5 ribaund-1 asist), Ömer Aşık 11 (9 ribaund-1 asist), Emir Preldzic 8 (5 ribaund-1 asist).

1.PERİYOT: 21-14
2.PERİYOT: 19-20
3.PERİYOT: 12-23
4.PERİYOT: 18-19


Maç sonu röportajlar
Mersin’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası D Grubu 4. maçı sonrasında Fenerbahçe Antrenörü Bogdan Tanjevic ve Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Bu akşam karşımızda gerçekten iyi bir Darüşşafaka Cooper Tires takımı gördük. Geçen sene de iyi bir takımdı. Ancak geçen seneden çok daha iyi bir takım olmuşlar. Malesef bugün yine büyük bir avantaj vererek başladık. Sonra yine lehimize çevirmeye çalıştık ama özellikle sezonun başında işin bu yönünden memnun değilim. Boyalı alanın dışında aslında savunmamız fena değildi ancak boyalı alanda çok rahat pozisyonlar verdik. Zaten % 55’lik bir isabet oranları var. Bu da zaten maçın bu noktaya gelişinin önemli bir parametresi” diye konuştu.

Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun, Teknosa Türkiye Kupası’nda oynanan 2 maçta da gerçek oyunlarını oynayamadıklarını ifade ederken “Bizim için çok zor bir maç oldu. Ne dün ne de bugün gerçek oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Uzun vadede daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Çok yeni bir takımız. Yeni bir araya geldik. Oyuncular da birbirlerini yeni tanıyorlar. Kulübün potansiyelini yansıtamama açısından üzgünüm. Teknosa Türkiye Kupası bizim hedeflerimiz arasında değildi. Kazansaydık tabikii daha iyi olurdu, genç bir takımız ve daha fazla maç yapacaktık. Yine de dünyanın sonu değil. Bizim için kupayı iyi bir hazırlık dönemi olarak görüyorum. Yarın son maçımızı oynayıp iyi bir şekilde daha organize olmaya çalışacağız. Kat etmemiz gereken çok yol var. Geçen seneden 7 oyuncu, ilk beşte de 4 oyuncu değişti. Malesef bu sıkıntı yarattı. Bunları bahane olarak değil, basketbol kamuoyunu bilgilendirmek için söylüyorum. Potansiyelli genç bir takımız. Ligin çok çekişmeli geçeceğine inanıyorum. Biz de bir an önce sistemimizi oturtup yola başlamamız gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.










TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder