21 Ekim 2009 Çarşamba

Patrick Femerling, Antalya B.B.'de



Antalya'dan flaş transfer!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alman basketbolunun önemli isimlerinden Patrick Femerling’i renklerine kattı.

NCAA kariyerini Washington’dan geçirdikten sonra ülkesinde Alba Berlin formasını giyen 2.16 boyundaki pivot oyuncu Femerling, Avrupa’da önemli kulüplerde oynadı.

Yunanistan’ın en önemli iki takımı Olimpiacos ve Panathinaikos’da oynayan Femerling, İspanya’da Barcelona ve Caja San Fernando’da mücadele etti.

4 Mart 1975, Hamburg / Almanya doğumlu, 2.16 m boyundaki Femerling, geçtiğimiz sezon Alba Berlin formasıyla Almanya liginde 5 maçta 3,6 sayı 1,6 ribaunt istatistikleri yakaladı. Eurobasket 2009'da Almanya Milli Takımı'nda ise 6 maçta 9,3 sayı 3,8 ribaunt 0,3 asist 1,0 blok 0,2 top çalma üretti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenör Altar Tunçkol, Alman Ulusal Takımı'nın deneyimli uzunu Patrick Femerling transferiyle ilgili olarak, "Kendisiyle uzun bir süredir konuşuyorduk. Mithat Demirel'den telefonunu aldık ve Antalya'yı anlattık. Basketbolu çok iyi bilen, tecrübeli bir oyuncu. Ayrıca çok iyi antreman yapan ve takımı için oynayan bir isim. Bizim maç sonlarını iyi oynayabilen bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Wesson ve Marko Tusek ile yaptığımız görüşmelerden sonuç çıkartamayınca Femerling ile sözleşme imzaladık" dedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder