12 Ekim 2009 Pazartesi

Kepez Belediye, Efes Pilsen'i mağlup etti



Kepez'den flaş galibiyet!..
Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda ikinci günün oynanan birinci maçı Efes Pilsen’i 21 sayı geriden gelerek 95-92 yenen Kepez Belediyesi kazandı.

İzmir’de Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda bu akşam oynan ilk maçta Kepez Belediyesi ile Efes Pilsen karşı karşıya geldi. Maçtan Antalya temsilcisi, 95-92 galip ayrıldı.

Mücadelenin ilk periyodunda Efes Pilsen, %75 (6/8) gibi yüksek bir isabet oranı ile 3 sayı çizgisinin gerisinden şut kullanırken, sadece 1 top kaybı yaparak 12 sayılık üstünlüğü yakaladı. Maçın daha 13. dakikasında 40 sayıya ulaşan İstanbul temsilcisi, farkı 21 sayıya kadar çıkarttı ancak savunmasında açıklar vermeye başlayınca 7 dakikada potasında 22 sayı gördü. İkinci yarıda savunmasını sertleştiren ve rakibini top kayıplarına zorlayan Kepez Belediyesi, serbest atış çizgisinden de %95.6 (22/23) ile oynayarak güçlü rakibini mağlup etmeyi başardı. Maç boyunca 11 top kaybı yapan Kepez Belediyesi, 23 asist ile oynadı.

Öte yandan karşılaşmanın MVP'si Kepez Belediyesi'nden Alex Gordon oldu. Oyuncuya ödülünü TBF Medya ve Tesisler Direktörü Doğan Hakyemez verdi.

Ersin Görkem, 30 sayı ile takımının en skrorer ismi olurken, Alex Gordon 27 sayı, 11 asist, Jovo Stanojevic 19 sayı ve 8 ribaund, Brad Buckman’ın ise 12 sayı, 14 ribaund ile maçı tamamladı. Efes Pilsen’de Preston Shumpert’ın 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Maça Kepez Belediyesi, Jovo Stanojevic’in, Efes Pilsen ise Preston Shumpert’ın arka arkaya bulduğu basketlerle başladı. İki takım da 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle skor üretirken, 5. dakikaya 10-11 İstanbul temsilcisi önde girdi. Kerem Tunçeri-Preston Shumpert ikilisinin basketleri ile rakip potada etkili olan Efes Pilsen, 11-0’lık bir seri yakalayarak ilk periyodu 17-29 önde kapattı.

İkinci periyoda boyalı alandan Kaya Peker’in, 3 sayı çizgisinin gerisinden de Igor Rakocevic, Kerem Tunçeri ve Charles Smith’in basketleri ile başlayan Lacivert Beyazlılar, 13. dakikada farkı 21 sayıya çıkarttı (19-40). Ersin Görkem’in sayıları ile farkı azaltmaya çalışan Antalya temsilcisi, Alex Gordon’ın da skora katkı vermesiyle hücumda toparlandı ve farkı 10 sayıya kadar indirdi. İlk yarıyı Efes Pilsen 41-51 önde tamamladı.

İkinci yarıya Brad Buckman-Ersin Görkem ikilisi ile çok iyi başlayan ve farkı 4 sayıya kadar düşüren Kepez Belediyesi, Bootsy Thornton’ın basketlerine engel olamadı. Karşılaşmanın 26. dakikasına girilirken Ersin Görkem ile serbest atışlardan sayılar bulan Antalya temsilcisi önce skoru eşitledi, ardından da Brad Buckman’ın sayıları ile maçta ilk kez öne geçti (59-57). Ender Arslan’ın 3 sayılık basketi ile suskunluğunu bozan Efes Pilsen, Ersin Görkem’i durdurmakta zorlandı. Karşılıklı basketlerle oyunun bu bölümünde skor üstünlüğü devamlı el değiştirirken, son periyoda Efes Pilsen, Charles Smith’in sayıları ile 67-68 önde girdi.

Final periyoduna Alex Gordon- Erdem Türetken ikilisinin sayıları ile başlayan Antalya temsilcisi, rakibinin 4 dakikada sadece 2 sayı ürettiği dakikaları farkı arttırabilmek için iyi değerlendiremedi. Maçın son 5 dakikasına 74-72 Kepez Belediyesi önde girdi. Preston Shumpert ve Kaya Peker’in basketleri ile 37. dakikaya üstünlüğü ele geçirerek giren Efes Pilsen, Alex Gordon ve Ersin Görkem’in basketlerine de Preston Shumpert ile yanıt verdi. Jovo Stanojevic- Alex Gordon ikilisinin serbest atışlardan bulduğu sayılarla üstünlüğünü koruyan Kepez Belediyesi, maçtan 95-92 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Serkan Sert, Turgut Işık

KEPEZ BELEDİYESİ (95): Erdem Türetken 5 (1 ribaund, 1 asist), Bora Sancar (1 ribaund), Jovo Stanojevic 19 (8 ribaund, 1 asist), Cüneyt Erden 2 (2 ribaund, 3 asist), Alex Gordon 27 (1 ribaund, 11 asist), Barış Güney (1 ribaund, 3 asist), Ersin Görkem 30 (2 ribaund, 3 asist), Brad Buckman 12 (13 ribaund), Fatih Solak (1 ribaund)

EFES PİLSEN (92):Charles Smith 7 (3 asist), Igor Rakocevic 16 (3 ribaund, 5 asist), Preston Shumpert 24 (6 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri 15 (1 ribaund, 5 asist), Bootsy Thornton 8 (1 ribaund, 3 asist), Kaya Peker 12 (14 ribaund, 3 asist), Bostjan Nachbar (1 asist),Sinan Güler (2 ribaund, 1asist), Ender Arslan 10 (1 ribaund, 3 asist)

1.PERİYOT: 17-29
2.PERİYOT: 24-22
3.PERİYOT: 26-17
4.PERİYOT: 28-24


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda oynanan Kepez Belediyesi-Efes Pilsen maçının ardından antrenör ve oyuncular maç ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında gruptaki ikinci galibiyetini alan Kepez Belediyesi Antrenörü Tab Baldwin, bunun kendileri için çok önemli bir galibiyet olduğunu belirterek, “Takımımla gurur duyuyorum. İlk yarıda istediğimiz şeyleri sahaya çok yansıtamadık, savunmada hatalar yaptık. İkinci yarıda oyuncuların gerçekten inanarak oynadı ve savunmada da sertleştik. Cüneyt rahatsız olduğu için ondan çok faydalanamadık. Kadromuz eksik olmasına rağmen Efes pilsen gibi bir rakibi yenmek güzel. Oyuncularımı sergiledikleri performanstan ötürü kutluyorum ” dedi.

Antalya temsilcisinin oyuncusu Ersin Görkem, galibiyetin kendilerini ispatlamak adına önemli olduğunu ifade ederek, “Gerçekten bizim için çok önemli bir galibiyet. Geçen yılki Kepez belediyesi ile bu sezon izleyeceğiniç Kepez Belediyesi arasında fark olduğunu göstermek istiyorduk. Bu nedenle Efes Pilsen gibi bir rakibe karşı aldığımız bu galibiyet bunun bir ispatı oldu. Kaybedebildik de ama biz bu mücadeleyi sahada vereceğimizi biliyorduk. İki de iki yaptık. Amacımız 8’li finaller ” diye konuştu.

Efes Pilsen Yardımcı Antrenörü Ufuk Sarıca, çok iyi bir ilk periyot oynadıklarını vurgulayarak, “İlk 10 dakikada sergilediğimiz iyi oyunun ardından ikinci periyodun son 5 dakikasından itibaren istediklerimizi yapamadık ve skorda geri düştük. Potamızda gördüğümüz 95 sayı maçın en önemli noktası. Çok potansiyelli bir takım olsanız da 96 sayı atmak çok kolay değil. Daha iyi ve sert savunma yapmamız gerekiyor. Rakibe verdiğimiz hücum ribaundları bizi çok sıkıntıya soktu. Böyle günler var ve herkes birbirini yenebilir. Kağıt üzerinde kadroların iyi olması sonuç için yeterli olmuyor. İlerleyen günlerde hatalarımızı düzeltmek için elimizden geleni yapacağız ” dedi.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder