7 Ekim 2009 Çarşamba

Türk Telekom, Erdemir'i farklı yendi (99-73)



Türk Telekom zorlanmadı.
Bursa’da Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda oynanan ikinci maçta Türk Telekom ile Erdemir karşı karşıya geldi. Maçtan 99-73’lük skorla Ankara temsilcisi galip ayrıldı. Lamayn Wilson, 29 sayı ve 5 ribaund ile maçın en etkili ismi olurken, Serkan Erdoğan 24 sayı, 4 ribaund ve 5 asistlik performans ile maçı tamamladı. Demond Mallet ise 22 sayı üretirken 3 de asist yaptı.

Karşılaşma boyunca 20 top kaybı yapmış olmasına rağmen rakibine karşı rubaundlarda büyük üstünlük kuran Ankara temsilcisi, 3 sayılık atışlarda ise %64 gibi yüksek bir oranda başarı sağlayarak kullandığı 28 atıştan 18’ini sayıya çevirdi. Öte yandan karşılaşmanın MVP'si Türk Telekom'dan Serkan Erdoğan oldu. Erdoğan ödülünü MHK Üyesi Bülent Özgirgin'in elinden aldı.

Maça Türk Telekom, Lamayn Wilson ve Demond Mallet’in üst üste bulduğu basketlerle çok etkili başladı ve 4. dakikaya Serkan Erdoğan’ın sayılarıyla 16-3 önde girdi. Bu dakikadan sonra Leon Williams ile toparlanan ve skor üreten Erdemir, farkı eritmeye çalışsa da 3 sayı çizgisinin gerisinden Serkan Erdoğan ile etkili olan Ankara temsilcisi, ilk periyodu 29-20 önde tamamladı.

İkinci periyoda üst üste bulduğu basketlerle iyi başlayan Erdemir, 7-0’lık bir seri yakaladı ve farkı 2 sayıya indirdi (29-27). Suskunluğunu 3 sayı çizgisinin gerisinden Lamayn Wilson’ın basketi ile bozan Türk Telekom, Loen Williams’ın basketine de Serkan Erdoğan ile karşılık verdi. Erkan Veyseloğlu’nun skora katkı yaptığı dakikalarda Melih Yıldız ile oyunda dengeyi kuran Erdemir, skoru 16. dakikanın içinde 34-34’e taşıdı. Chris Lang’in arka arkaya bulduğu basketlerin ardından, top kayıpları yaparak farkı tekrar açma fırsatlarını iyi değerlendiremeyen Mavi Beyazlılar, bu kez de Hakan Köseoğlu’nu durdurmakta zorlandı. Soyunma odasına Türk Telekom, devrenin bitimine 19 saniye kala Lamayn Wilson ve Bekir Yarangüme’nin bulduğu 3’er sayılık basketlerle 46-40 üstün gitti.

İkinci yarıya Demond Mallet’in üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle hızlı başlayan Türk Telekom, farkı 22. dakikada tekrar 10 sayıya çıkarttı (52-42). 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeli oyununu sürdürerek Serkan Erdoğan ve Bekir Yarangüme ile sonuca giden Ankara temsilcisi, farkı 16 sayıya kadar çıkarttı (64-48). Ramel Curry ile içerden ve dışarıdan basektler bulan ancak savunmasında açıklar veren Erdemir, farkı eritme isteğinde başarılı olamadı ve son periyoda Türk Telekom, 74-55 önde girdi.

Final periyodunda Erkan Veyseloğlu ve Emre Ekim’in bulduğu basketlerle maça ortak olmaya çalışan Erdemir, 33. dakikada farkı 12 sayıya indirdi (77-55). Serkan Erdoğan ve Lamayn Wilsonın skorer oyunları ile Mavi Beyazlılar, son 5 dakikasına 85-69 önde girdiği karşılaşmadan 99-73 galip ayrıldı.

SALON: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Murat Biricik, Can Atsüren, Murat Ciner

TÜRK TELEKOM (99): Chris Lang 6 (3 ribaund, 3 asist), Serkan Erdoğan 24 (4 ribaund, 5 asist), Lamayn Wilson 29 (5 ribaund), Pertev Güngör, Bekir yarangüme 6 (2 ribaund, 1 asist), Hüseyin Beşok (4 ribaund, 1 asist), Andre Owens 4 (1 ribaund, 2 asist), Soner Şentürk 4 (6 ribaund, 6 asist), Ersin Dağlı 4 (5 ribaund, 2 asist), Ümit Sonkol (4 ribaund, 1 asist), Demond Mallet 22 (1 ribaund, 3 asist),

ERDEMİR (73): Melih Yıldız 2 (1 ribaund), Ümit Türkoğlu 2 (2 ribaund, 1 asist), Erdal Bibo 4 (4 ribaund, 1 asist), Hakan Köseoğlu 11 (7 asist), Erhan Yetim 2 (2 ribaund), Serhan Kavut 1 (1 ribaund), Leon Williams 18 (8 ribaund), Ramel Curry 15 (1 ribaund), Erkan Veyseloğlu 13 (4 ribaund, 2 asist), Emere Ekim 5 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 29-20
2.PERİYOT: 17-20
3.PERİYOT: 28-15
4.PERİYOT: 25-18


Maç sonu röportajlar
Bursa’da bugün başlayan Teknosa Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinde ikinci maçı rakibi Erdemir’i 99-73 yenen Türk Telekom kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına Türk Telekom Antrenörü Murat Özyer ve oyuncusu Serkan Erdoğan ile Erdemir Antrenörü Ahmet Çakı katıldı.

Günü galibiyetle kapatan Türk Telekom Antrenörü Murat Özyer, kazanarak başlamanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Sezonun ilk maçında ve heyecanlı olduğumuz bir günde sürprize yakalanmamak ve kazanmak önemliydi. Türk Telekom olarak hedeflerimiz belli. Çok fazla top kaybı yapmış olmamıza rağmen, asistlerimizin fazlalığı bizim hücum gücümüzün yüksekliğinin bir kanıtı. Çok boş atışlar bulduk ve yüzdeli attık. Topu çok iyi paylaştık. Zaman zaman rakibimiz presle bizi durdurmaya çalıştı. İlk yarıda bu isteğinde başarılı oldu ama ikinci yarıda tempolu basketbol oynayarak tekrar geri gelmelerine izin vermedik. Yarın ilk günün bir diğer galibi Bornova Belediyesi ile oynayacağız. Mücadele eden, istekli ve hırslı bir takım. Böyle bir rakibe karşı basketbolun doğrularını sahaya yansıtarak kazanmaya çalışacağız” dedi.

Ankara temsilcisinin oyuncusu Serkan Erdoğan, sezonun ilk resmi maçını kazanarak tamamladıklarını belirterek, “Bu galibiyet tüm takım arkadaşlarımı ve beni mutlu etti. Sezona kazanarak başladık ve istikrarlı şekilde ilerleyerek hedeflerimize birer birer ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Erdemir Antrenörü Ahmet Çakı, iyi başlayamadıkları bir maçı kaybettiklerini ifade ederk “Maçın başına iyi başlayamadık ve 13 sayı geriye düştük. İyi savunma yaparak ikinci yarıda toparlandık. Üçüncü periyot ilk periyodun bir kopyası oldu ve yine geriye düştük. Böyle güçlü takımlara karşı iki kez toparlanabilmek kolay olmuyor. Bununla birlikte kenardan gelen oyuncularım da maça çok katkı vermediler ve mağlup olduk. Bu tip turnuvalarda böyle oynayarak sonuca ulaşamayız. Kenardan mutlaka katkı gelmesi lazım. İkinci maç için önümüzde 24 saatten az bir süre var. En iyi şekilde konsantre olarak ikinci maçımıza çıkmalıyız” dedi.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder