10 Ekim 2009 Cumartesi

Kepez Belediye, Oyak Renault'u yendi



Kepez galibiyetle başladı.
İzmir’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Kepez Belediyesi, Karşıyaka Spor Salonu’nda karşılaştığı Oyak Renault’u 77-68 yendi.

Kepez Belediyesi’nde 23 sayı- 9 ribaund istatistikleri ile oynayan Brad Buckman, “Maçın Yıldızı” ödülüne layık görüldü. Buckman’a ödülünü Karşıyaka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Lale takdim etti.

Karşılaşmaya her iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Kepez Belediyesi Brad Buckman ve Cüneyt Erden ile, Oyak Renault Johsua Heytvelt ve Mike Rose ile basketler buldu. 3. dakikayı Kepez Belediye 6-7 üstün geçti. Brad Buckman ile boyalı alanda üst üste basketler bulan Kepez Belediye farkı da açtı. Savunmasını da sertleştiren Antalya temsilcisi, Alex Gordon’un da skora katkı vermesiyle 8-0’lık seri yakaladı (6-15). Suskunluğunu Nedim Dal ile bozan Oyak Renault, Joshua Heytvelt’in de sayıları ile skoru 11-15’e taşıdı. Ancak üstünlüğünü kaybetmeyen Kepez Belediyesi, Cüneyt Erden ve Ersin Görkem ile dış atışlardan üst üste basketler bularak farkı çift haneli sayılara çıkardı (14-25). Antalya temsilcisi ilk periyodu da 15-25 önde tamamladı.

İkinci periyoda Barış Güney’in turnikeden bulduğu sayılarla başlayan Kepez Belediyesi, Ahmet Ali Erdoğan’ın sayılarına Cüneyt Erden ve Erdem Türetken ikilisi ile yanıt verdi. Farkı açmaya devam eden Kepez Belediyesi skoru da 17-31’e getirdi. Mike Rose ve Wink Adams ile farkı eritmeye çalışan Oyak Renault, Alex Gordon’un sayılarına ise Joshua Heytvelt’in üçlükleri ile karşılık verdi. Savunmasını sertleştiren Oyak Renault rakibi karşısında 12-2’lik seri bularak farkı da 4 sayıya kadar indirdi (29-34). Ancak skor avantajını elinde tutan Kepez Belediyesi, Jovo Stanojevic ve Fatih Solak ile ilk yarının son 3 dakikasına 31-39’luk skorla girdi. Alex Gordon ve Erdem Türetken ile sayılar bulmaya devam eden Kepez Belediyesi soyunma odasına da 35-43’lük skorla girdi.

İkinci yarıya Ersin Görkem’in turnikesi ile başlayan Kepez Belediyesi, Brad Buckman’ın da skora katkı vermesiyle tekrar farkı açtı. Oyak Renault karşısında iyi savunma yapan Kepez Belediyesi rakibini de isabetsiz atışlara zorladı. Jovo Stanojevic, Ersin Görkem ve Brad Buckman ile üst üste basketler bulan Antalya temsilcisi oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Ahmet Ali Erdoğan ve Nedim Dal ile sayılar bulan Bursa temsilcisi karşısında Alex Gordon ve Cüneyt Erden ile basketler bulan Kepez Belediyesi 28. dakikasına 21 sayılık (45-66) avantaj ile girdiği karşılaşmanın son çeyreğine de 49-71 üstün girdi.

Final periyodunun ilk 2 dakikasında her iki takım da kullandığı hücumlarda isabet bulamadı. Fatih solak ile son çeyreğin ilk sayılarını bulan Kepez Belediyesi, Nedim Dal’ın basketine rağmen normal sürenin son 5 dakikasına 54-75’lik skorla girdi. Oyak Renault, Mutlu Demir ve Alpaslan Uruk ile sayılar bulsa da 37. dakikaya 57-77’lik geride girdi. Alpaslan Uruk ile üst üste iki üçlük bulan Bursa temsilcisi, Uğur Yılmaz ve Wink Adams ile 11-0’lık seri yakaladı. Oyak Renault son dakika içinde farkı da 9’a indirdi (68-77). Ancak üstünlüğünü koruyan Kepez Belediyesi mücadeleden de 77-68 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Fatih Arslanoğlu, Kaan Büyükçil

OYAK RENAULT (68): Ahmet Ali Erdoğan 9 (2 ribaund- 6 asist), Alpaslan Uruk 9 (1 ribaund- 1 asist), Uğur Yılmaz 1 (2 ribaund-2 asist), Nedim Dal 11 (2 ribaund), Mike Rose 8 (3 ribaund), Tufan Önen 4 (4 ribaund), Wink Adams 11 (5 ribaund- 3 asist), Joshua Heytvelt 13 (7 ribaund- 1 asist), Mutlu Demir 2 (6 ribaund- 1 asist).

KEPEZ BELEDİYESİ (77): Erdem Türetken 8 (3 ribaund), Bora Sancar (1 ribaund- 2 asist), Jovo Stanojevic 10 (4 ribaund- 1 asist), Cüneyt Erden 9 (3 ribaund- 5 asist), Alex Gordon 15 (4 ribaund- 4 asist), Barış Güney 2 (8 ribaund- 2 asist), Hadi Doğan (1 ribaund), Ersin Görkem 6 (5 ribaund), Brad Buckman 23 (9 ribaund- 1 asist), Fatih Solak 4 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 15-25
2.PERİYOT: 20-18
3.PERİYOT: 14-18
4.PERİYOT: 19-8


Maç sonu röportajlar
İzmir’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda Kepez Belediyesi ile Oyak Renault maç sonrasında oyuncu ve antrenörler düzenlenen basın toplantısına katıldı.

A Grubu’nda Kepez Belediyesi ilk maçında karşılaştığı Bursa temsilcisi Oyak Renault’u 77-68’lik skorla yendi.

Maç sonrasında Kepez Belediyesi Antrenörü Tab Baldwin ve oyuncu Barış Güney ile, Oyak Renault Antrenörü Yücel Platin maç sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Kepez Belediyesi Antrenörü Tab Baldwin, takımın Oyak Renault karşısında gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirtirken “Oyuncuların performansından memnunum. Sezona erken başlamamız nedeniyle sahada her şeyi istediğimiz gibi yapamadık. Bu dönemde bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Ama tabii ki galibiyet önemli ve iyi oynadığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Top kayıpları ve üç sayı yüzdesindeki düşüklüğe de değinen Baldwin “Top kayıplarını dikkatsizlikten dolayı yaptık. Hazırlıklarımızı tam tamamladığımız için yaptığımızı düşünüyorum. Hücumda bazen zorlama atışlar yaptık. Bu nedenle üç sayı yüzdemiz düşüktü. Ancak bunu ileriki dönemlerde düzelteceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kepez Belediyesi’nde guard Barış Güney ilk maçlarından galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade ederken “İlk maçımızdı ve belirsizlik nedeniyle iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik. Teknosa Türkiye Kupası’na gelmeden önce 7 hazırlık maçı oynadık ve tereddütlerimiz vardı. Ancak mücadele edince kazandık. Çok iyi bir takımız. Teknosa Türkiye Kupası’nda Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen ile maçlar yapacağız. Bu maçlardan da iyi sonuçlar alarak Sekizli Finallere kalmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Hucüm ve savunmada organize olamadıklarını söyleyen Oyak Renault Antrenörü Yücel Platin ise maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Sezonun ilk maçını yenilgiyle kapattık. Kötü basketbol oynadık. Takımda konsantrasyon kaybı vardı ve uyumsuz bir basketbol oynadı. Hem hücumda hem de savunmada iyi değildik. Gerçek olan bir şey var. Çok kan kaybettiğimiz bir sene çok çalışmamız ve dikkatli gerekiyor. Çünkü Beko Basketbol Ligi oldukça sert bir lig. Hazırlık maçlarından sonraki en kötü maçımızı oynadığımızı düşünüyoruz” dedi.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder