12 Ekim 2009 Pazartesi

Karşıyaka, Tofaş'ı 80-79 yendi



Kaf-Kaf çeyrek finalist oldu!
Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nda son gün karşılaşmalarının ilkinde Pınar Karşıyaka, Tofaş’ı 80-79 mağlup ederek,bu grupta 8'li final vizesini alan ilk takım oldu.

Konya’da Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda bu gün oynan ilk maçta Pınar Karşıyaka ile Tofaş karşı karşıya geldi. Maçtan İzmir temsilcisi, 80-79 galip ayrıldı. David Holston 20 sayı ile takımı galibiyete taşırken, Andre Smith ise 19 sayı ile maçı tamamladı. Maçın yıldızı ise 16 sayı, 16 ribaundluk performansı ile Furkan Aldemir oldu, Furkan'a ödülünü MHK Üyesi Ali Kemal Çımagil verdi.

Maça Pınar Karşıyaka, Furkan Aldemir ve Ryan Toolson’ın basketleri ile etkili başladı ve 4. dakikayı 10-2 önde girdi. Ribaundlarda etkisiz kalan ancak Mehmet Yağmur ve Orçun Göllü ile basketler bulan Tofaş, 7. dakikada farkı 2 sayıya indirdi (12-10). İzmir temsilcisi, David Holston ile suskunluğunu bozarken, Furkan Aldemir- Andre Smith ikilisinin basketleri ile ilk periyodu 18-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda Andre Smith’in 3 sayılık basketi ile başlayan Pınar Karşıyaka, İlkan Karaman, Can Altıntığ ve Mehmet Yağmur ile 9-3’lük bir seri yakalayarak maçın 13. dakikasında skor üstünlüğünü ele geçirdi (21-22). Andre Smith’in basketlerine de Fırat Töz ile hemen karşılık veren Bursa temsilcisi, bir ara farkı 5 sayıya çıkartsa da Pınar Karşıyaka, farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Karşılıklı atılan basketlerle skordaki denge bozulmazken, Sean Morgan’ın basketi ile Tofaş soyunma odasına 37-39 önde gitti.

İkinci yarıya Nezih Özbakır ve Can Altınğ ile basketler bularak başlayan Tofaş, Furkan Aldemir ve Andre Smith’i durdurmakta zorlandı. Karşılaşmanın 24. dakikasında İzmir temsilcisi, tekrar üstünlüğü ele geçirirken skoru da 47-46’ya taşıdı. İçerden ve dışarıdan Can Altınğ ile sayılar bulmaya devam eden Tofaş, Melih Sevda’nın skor katkı vermesiyle üstünlüğünü korudu. Son periyoda Pınar Karşıyaka, Martin Mihajlovic’in basketi ile 56-55 üstün girdi.

David Holston- Andre Smith ikilisinin basketleri ile final periyoduna başlayan İzmir temsilcisi, İlkan Karaman ve Sean Morgan’ın basketlerine engel olmadı. Maçın son 3 dakikasına Tofaş, 68-72’lik skorla önde girdi. Melih Sevda ve Nezih Özbakır ile son dakikalarda etkili olmaya devam eden Bursa temsilcisi son 6 saniyeye 76-79 önde girmesine rağmen Pınar Karşıyaka mola dönüşünde Ryan Toolson ile basket faulden 4 sayı birden kazanarak maçtan 80-79 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Halil Baldemir, Uğur Özen, Aydın Karacam

PINAR KARŞIYAKA (80): Gökper Gen (1ribaund), Birkan Batuk 6 (1 ribaund, 1 asist), Ryan Toolson 12 (1 ribaund, 4 asist), David Holston 20 (5 ribaund, 5 asist), Andre Smith 19 (11 ribaund, 1 asist), Furkan Aldemir 16 (16 ribaund), Martin Mihajlovic 2 (2 ribaund, 2 asist), Alper Saruhan 1 (2 ribaund)

TOFAŞ (79): Mehmet Yağmur 9 (2 ribaund, 6 asist), Orçun Göllü 3 (3 ribaund, 7 asist), Melih Sevda 9 (4 ribaund), Can Altıntığ 12 (4 ribaund, 2 asist), Cihad Şahin 2 (2 ribaund), Nezih Özbakır 8 (3 ribaund, 2 asist), Sean Denison 14 (8 ribaund, 4 asist), Marko Kolaric 6 (1 ribaund), İlkan Karaman 12 (7 ribaund, 1 asist), Fırat Töz 4 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 18-13
2.PERİYOT: 19-26
3.PERİYOT: 19-16
4.PERİYOT: 24-24


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nda oynanan Pınar Karşıyaka-Tofaş maçının ardından antrenörler değerlendirmelerde bulundu.

Grubunu 2 galibiyetle tamamlayan Pınar Karşıyaka takımının antrenörü Hakan Demir, çok iyi oynamadıkları bir maçı kazandıklarını belirterek, “Geride kalan 3 maça şöyle bir baktığımızda Galatasaray Cafe Crown’a son saniyede kaybettik, Mersin Büyükşehir Belediyesi maçını iyi basketbol oynayarak kazandık. Bu gün ise Tofaş karşısında iyi oynamadığımız bir maçı son saniye basketi ile lehimize çevirdik. Genç ama yürekli bir takım olduğumuzu gösterdik” dedi.

İzmir temsilcisinin Menajeri Nihat Mala ise 8’li finale kaldıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, “İlk hedefimizi gerçekleştirdik, şimdi lige dönüyoruz. Bugün kaybettik dediğimiz bir maçı kazandık. Sonunda şans faktörü bizden yanaydı. Tofaş bugün çok iyi oynadı. Onları da tebrik ederiz” diye konuştu.

Tofaş Antrenörü Nihat İziç ise, son top kaybına kadar çok iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, “Top kaybının ardından potamızda gördüğümüz 3 sayılm basket ve faul atışı bize yenilgiyi getirdi. Gerçi kazansak da fark etmiyordu ve 12 sayılık farka ulaşmamız lazımdı. Bir konuda mutluyum, o da sahadakimaç kazanma isteği ve mücadelemiz. Bugün ilerdeki maçlar için bir adım attık” dedi.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder