9 Ekim 2009 Cuma

Fenerbahçe Ülker, Banvit'i 86-76 yendi



FB Ülker D Grubu'nda lider oldu.
Mersin’de gerçekleştirilen Teknosa Türkiye Kupası D Grubu'nun kapanış maçında Fenerbahçe Ülker, Edip Buran Spor Salonu’nda karşılaştığı Banvit’i 86-76 yendi.

İlk yarıyı geride kapatan Fenerbahçe Ülker ikinci yarıdaki performansı ile galibiyete uzanırken, Tarence Kinsey, “Maçın Yıldızı” ödülüne layık görüldü. Banvit karşısında 12 sayı- 5 ribaundluk performans sergileyen Kinsey’e ödülünü Akdeniz İlçesi Kaymakamı Bekir Atmaca takdim etti.

Teknosa Türkiye Kupası’nda ilk 2 günde aldığı sonuçlarla Sekizli Finallere kalmayı garantileyen iki takımının karşılaşmasında kazanan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı Lacivertliler, üçüncü maçından da galip ayrılarak D Grubu’nu lider tamamlarken, Banvit 2 galibiyet- 1 yenilgi ile ikinci oldu.

Karşılaşmaya Gordan Giricek’in üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Banvit’in üst üste bulduğu basketlere engel olamadı. Sarı Lacivertliler karşısında üst üste basketler bulan Bandırma temsilcisi 4. dakikaya 10-5 önde girdi. Kullandığı hücumlarda başarılı olamayan Fenerbahçe Ülker, top kayıpları yaptı. Tarence Kinsey ile serbest atış çizgisinden sayı bulan Sarı Lacivertliler, Keith Simmons’un üçlüğüne engel olamadı. Banvit mücadelenin 7. dakikasını 7 sayılık avantaj ile geçti (13-6). Tarence Kinsey ile serbest atış çizgisinde 2’de 1 isabet ile oynayan Fenerbahçe Ülker karşısında Yunus Çankaya ile orta mesafeli basket bulan Banvit farkı 8’e çıkardı (15-7). Ömer Aşık ile serbest atış çizgisine kullandığı 4 atışta isabet bulamayan Fenerbahçe Ülker, Ufuk Gürgen’in sayılarına engel olamadı (17-7). Son saniyede Fenerbahçe Ülker, Lynn Greer ile basket faulden sayılar üretse de Banvit ilk periyodu 17-10 önde tamamladı.

İkinci periyoda Fenerbahçe Ülker, Semih Erden’in serbest atış çizgisinden ürettiği sayı ile başladı. Banvit cephesinde ise Chuck Davis 3. faulünü alarak kenara geldi. Ufuk Gürgen’in sayılarına Oğuz Savaş’ın boyalı alandaki basketi ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, Semih Erden’in smacı ile farkı 3’e indirdi (18-15). Ancak Ufuk Gürgen ve Keith Simmons ile basketler bularak üstünlüğünü koruyan Banvit skoru 22-15’e getirdi. Semih Erden ile boyalı alandan, Willie Solomon ile de üç sayılık atışta başarılı olan Fenerbahçe Ülker, Tarence Kinsey’in de turnikesi ile 7-0’lık seri yakaladı. Sarı Lacivertliler, 14. dakikada 22-22’lik eşitliği sağladı. Keith Simmons ile tekrar öne geçen Banvit, potasında sayı görse de Goran Cakic ile üstünlüğünü korudu (26-24). Willie Solomon ve Tarence Kinsey’in serbest atışlardan bulduğu 4 sayı ile Fenerbahçe Ülker ilk yarının son 3.15 dakikasına 26-28 önde girdi. Simmons ile tekrar eşitliği yakalayan Banvit karşısında Lynn Greer ile üçlük bulan Sarı Lacivertliler, Barış Hersek’in hucüm süresinin son saniyede bulduğu turnikeye ise Ömer Aşık’ın smacı ile yanıt verdi (30-33). Barış Ermiş ve Erol Can Çinko ile üst üste 5 sayı bulan Banvit, ilk yarının son 30 saniyesine 35-33 önde girdi. Kalan sürede sayı çıkmadı ve ilk yarıyı Banvit 35-33 önde bitirdi.

İkinci yarıya Chuck Davis’in basketi ile başlayan Banvit, Barış Ermiş’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skoru 39-33’e getirdi. Fenerbahçe Ülker ise ilk sayılarını Emir Preldzic ile buldu. Keith Simmons’un sayılarına Sloven oyuncunun sayıları ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker farkı da 1 sayıya kadar indirdi (41-40). Goran Cakic ile üçlük bulan Banvit karşısında Willie Solomon ve Oğuz Savaş ikilisi ile üst üste basketler bulan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic ile 46-46 eşitliği sağladı. Yunus Çankaya’nın üçlüğü ile tekrar öne geçen Banvit, Barış Ermiş’in de skora katkısıyla 10-2’lik seri buldu ve skoru da 56-48’e getirdi. Ancak oyundan kopmayan Fenerbahçe Ülker, Semih Erden ve Serhat Çetin ile üst üste basketler buldu. Semih Erden’in smacı ile 28. dakikaya 58-57’lik skorla giren Fenerbahçe Ülker, Serhat Çetin’in üçlüğü ile öne geçti (58-60). Barış Hersek’in serbest atış çizgisindeki sayıları ile eşitliği sağlayan Bandırma temsilcisi karşısında, Fenebahçe Ülker Tarence Kinsey sayılar bularak periyodun son dakikasında önde girdi. Periyot bitimine 8 saniye kala Banvit antrenörü Orhun Ene’nin teknik faul almasının ardından, Lynn Greer ile serbest atış çizgisinde 2’de 2 isabet ile oynayan Fenerbahçe Ülker, aynı oyuncu ile bu kez son saniyede basket bularak son çeyreğe 60-66 önde girdi.

Final periyoduna Tarence Kinsey’in üst üste bulduğu 4 sayı ile başlayan Sarı Lacivertliler farkı da 10 sayıya çıkardı (60-70). İlk basketini Barış Ermiş’in üçlüğü ile bulan Banvit, potasında sayılar görerek farkı eritemedi. Normal sürenin son 6 dakikasına Fenerbahçe Ülker 11 sayılık fark ile girdi (63-74). İyi savunma yapan Sarı Lacivertliler farkın kapanmasına izin vermezken normal sürenin son 4.40 dakikasına da 66-75’lik skorla girdi. Oğuz Savaş ve Ömer Aşık ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker son 2.30 dakikaya 66-79’luk skorla girdi. Willie Solomon’un üçlüğü ile farkı açmaya devam eden İstanbul temsilcisi, Serhat Çetin ile de sayı buldu. Son 1.20 dakikaya da 66-83 geride giren Banvit, Goran Cakic ile üst üste basketler buldu. Ancak farkı koruyan Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon’un basketi ile mücadeleden 86-76 galip ayrıldı.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Aydın, Serdar Ünal, Yücel Çilingir

BANVİT (76): İbrahim Yıldırım 3 (1 ribaund- 4 asist), Barış Ermiş 8 (3 ribaund- 5 asist), Ufuk Gürgen 3 (4 ribaund), Chuck Davis 2 (3 ribaund- 3 asist), Erol Can Çinko 5 (4 ribaund), Barış Özcan 5 (1 ribaund- 1 asist), Barış Hersek 6 (3 ribaund), Keith Simmons 14 (2 ribaund- 1 asist), Goran Cakic 18 (4 ribaund- 2 asist), Yunus Çankaya 12 (2 ribaund- 2 asist), İzzet Türkyılmaz

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Willie Solomon 16 (2 asist), Semih Erden 10 (4 ribaund), Gordan Giricek 3 (1 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 14 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 10 (6 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 12 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 5 (3 ribaund), Serhat Çetin 8 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (7 ribaund)

1.PERİYOT: 17-10
2.PERİYOT: 18-23
3.PERİYOT: 25-33
4.PERİYOT: 16-20


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası D Grubu’nu lider tamamlayan Fenerbahçe Ülker’de Antrenör Bogdan Tanjevic takımın performansından memnun olduğunu söyledi.

Teknosa Türkiye Kupası’nda D Grubu’nu lider bitiren Fenerbahçe Antrenörü Bogdan Tanjevic, Banvit karşılaşmasın sonrasında takımın performansından memnun olduğunu belirtirken “Buradaki 3 maçın sonunda, turnuvayı birinci bitirdiğimiz için takımın performansından memnunum. Bugün karşımızda bence turnuvanın en formda ve en iyi basketbol oynayan takımı Banvit vardı. Zaten ilk yarıda da kalitelerini ortaya koydular. Biz ilk maçta olduğu gibi ikinci yarıda savunmadaki sertliğimizi artırarak, hücumda kaybettiğimiz topları telafi ederek maçı kazandık. 3 maçta edindiğim izlenim sonrasında Banvit’in Beko Basketbol Ligi normal sezonunda ilk 4 takım arasında yer alacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Turnuvanın ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hazırlanacaklarını söyleyen Tanjevic, sakatlıklara da değinirken “Tabi oyunumuzu biraz daha geliştirmemiz gerekiyor. Önümüzde 3-4 gün var. Bu günleri iyi değerlendirip, Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hazır olmak istiyoruz. Ömer Onan’ın sakatlığı var. Onun hazır olmasını bekliyorum. Mirsad Türkcan’ın Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda hazır olacağını tahmin etmiyorum. Damir Mrsic’in de nükseden sakatlığı var” dedi.

Beko Basketbol Ligi’nin çok daha sert geçeceğini belirten Tanjevic sözlerini şu şekilde tamamladı: “Beko Basketbol Ligi son 2 seneden daha sert ve zorlu geçecek. Fenerbahçe Ülker takımı her zaman tek bir felsefe ile hareket eder. Her maçta olduğu gibi maçı nasıl kazanacağımızı ve nasıl lehimize çevireceğimizi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı çok saygı duyduğumuz bir rakip ile oynayacağız. Hedefimiz maçı kazanmak olacak.”

Teknosa Türkiye Kupası D Grubu’nda Fenerbahçe Ülker’e 86-76 yenilen Banvit’de Antrenör Orhun Ene maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Banvit Antrenörü Orhun Ene, 8’li Finallere kaldıklarını hatırlatırken, “İki takım da çok hata yaptı. Tabii ki Fenerbahçe Ülker çok kaliteli ve tecrübeli bir takım. İyi oyunculara sahipler. Bizim için Sekizli Finallere çıkmak çok önemliydi. Geçen sezon kalamamıştık. Ancak bu tip maçları daha iyi oynamamız gerekiyor” dedi.

Fenerbahçe Ülker karşısında oyunun kontrolünü kaybettiklerini belirten Ene, “Bugün çok iyi oynadığımız söylenemez. Oyunun kontrolünü kaybettiğimiz için maçı da kaybettik. Bu maçta genç oyuncularımızı da görme fırsatımız oldu. Tecrübeli oyuncularımız çok çabuk faul problemine girdiler. Ancak takımın gayretinden ve isteğinden memnunum. Önümüzde süre var. Bu dönemde sakatlarımız iyileşecek. Aynı zamanda yapacağımız çalışmalarla daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.















TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder