11 Ekim 2009 Pazar

Karşıyaka, Mersin'i son periyotta aştı



Kaf-Kaf'dan kritik galibiyet...
Konya’da devam eden Teknosa Türkiye Kupası C Grubu mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni son periyottaki performansı ile 83-72 yendi.

Pınar Karşıyaka'da Ryan Toolson, 27 sayı- 6 ribaund- 2 asistlik performansı ile "Maçın Yıldızı" ödülünün sahibi oldu. Toolson'a ödülünü Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Kürşat Turgut verdi.

Karşılaşmaya Jimmy Baron’un sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ryan Toolson ve David Holston’un sayılarına Richie Frahm ile karşılık verdi. Jimmy Baron ile üst üste basketler bulmaya devam eden Mersin temsilcisi farkı da açtı. Maçın 4. dakikasını 6-12’lik skorla geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, potasında Andre Smith’den basketler gördü. Oyundan kopmayan Pınar Karşıyaka, Andre Smith’in yanında Ryan Toolson ile sayılar üretirken farkı 2 sayıya indirdi (16-18). Richie Frahm ve Dominic James ile sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk periyodu da 19-22 önde tamamladı.

İkinci periyoda Asım Pars’ın sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Andre Smith’in basketine İnanç Koç, Onur Aydın ve Dominic James ile karşılık verdi. Mersin ekibi Pınar Karşıyaka karşısında farkı da 14. dakikada 10 sayıya çıkardı (21-31). Aldığı mola sonrasında toparlanan Pınar Karşıyaka, Ryan Toolson ile üçlük bulurken, Birkan Batuk ile skoru 26-31’e getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Jimmy Baron ve Onur Aydın ile farkı açsa da oyundan kopmayan Pınar Karşıyaka, Ryan Toolson, Birkan Batuk, David Holston ile skoru 35-35 eşitliğe taşıdı. Asım Pars ile serbest atış çizgisinden 2’de 1 isabet ile oynayan Mersin Büyükşehir Belediyesi soyunma odasına 35-36 önde girdi.

İkinci yarıya Andre Smith’in sayıları ile başlayan Pınar Karşıyaka, Richie Frahm’ın sayılarına Andre Smith ve Ryan Toolson ile karşılık vererek 40-38 öne geçti. İnanç Koç’un sayılarına David Holston’un üçlüğü ile yanıt veren İzmir temsilcisi, üçüncü çeyreğin son 5.30 dakikasına da 44-42’lik skorla girdi. Richie Frahm ve İnanç Koç ile sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında üstünlüğü elden bırakmayan Pınar Karşıyaka farkı 4’e çıkardı (55-51). Dominic James ile oyundan kopmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi skoru 57-59’a getirse de, Ryan Toolson ile bitime 6 saniye kala basket bulan Pınar Karşıyaka ilk yarı skorunu tayin etti (59-59).

Final periyoduna İnanç Koç’un üçlüğü ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, David Holston’un üçlüğüne Dominic James ve İnanç Koç ile karşılık verdi (62-66). Ancak savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, Andre Smith, Furkan Aldemir, Birkan Batuk ve David Holston ile üst üste sayılar bularak rakibi karşısında 11-0’lık seri yakaladı. İzmir ekibi normal sürenin son 3.51 dakikasına da 73-66’lık skorla önde girdi. Dominic James ve Jimmy Baron ile sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi son 1.30 dakikaya girilirken farkı 4 sayıya kadar indirdi (76-72). Ancak Andre Smith, Ryan Toolson ve David Holston ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve mücadeleden 83-72 galip ayrıldı.


SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Uğur Özen, Erman Erdemli

PINAR KARŞIYAKA (83): Gökper Gen 3 (2 asist), Birkan Batuk 7 (1 ribaund- 1 asist), Ryan Toolson 27 (6 ribaund- 2 asist), David Holston 18 (3 ribaund- 5 asist), Andre Smith 19 (6 ribaund), Furkan Aldemir 9 (10 ribaund- 4 asist), Martin Mihajlovic (4 ribaund), Alper Saruhan (7 ribaund)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (72): Asım Pars 8 (7 ribaund- 2 asist), Nedim Yücel (2 ribaund), Nenad Mijatovic, Burak Yönder, Dominic James 17 (4 ribaund- 1 asist), İnanç Koç 18 (7 ribaund- 1 asist), Onur Aydın 4 (3 ribaund- 4 asist), Jimmy Baron 16 (4 ribaund- 1 asist), Richie Frahm 9 (9 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 19-22
2.PERİYOT: 16-14
3.PERİYOT: 24-23
4.PERİYOT: 24-13


Maç sonu röportajlar
Konya’da devam eden Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi - Pınar Karşıyaka maçı sonrasında antrenörler değerlendirmelerde bulundu.

Teknosa Türkiye Kupası’ndaki ilk maçında Galatasaray Cafe Crown'a yenilen Pınar Karşıyaka, ikinci maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni geriden gelerek 83-72 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti. İzmir temsilcisinde antrenör Hakan Demir, iyi bir takıma karşı zor ve stresli bir maç oynadıklarını söyledi.

Pınar Karşıyaka Antrenörü Hakan Demir maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Dünkü maçı da kazanacak noktaya getirdik. Ancak mağlup olduk. Bugün iyi bir takıma karşı zor ve stresli bir maç oynadık. Mersin Büyükşehir Belediyesi için de çok önemli bir maçtı. Genç bir takım olarak bunun üstesinden geldik. Teknosa Türkiye Kupası’nda yarın oynayacağımız maçı da kazanarak Sekizli Finallere gitmek istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Ahmet Kandemir ise maç sonrasında yaptığı açıklamada Pınar Karşıyaka’yı tebrik ettiğini ifade ederken “Bizden çok daha fazla kazanmak istediler ve iyi oynadılar” diye konuştu.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder