21 Haziran 2009 Pazar

AVRUPA ŞAMPİYONU FRANSA!



ŞAMPİYON FRANSA!

Letonya’nın Riga kentinde oynanan Bayanlar Avrupa Şampiyonası finalinde Rusya’yı 53-57’lik skorla mağlup eden Fransa mutlu sona ulaşan taraf oldu.

2007 yılında gerçekleştirilen Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda 7. olarak hayal kırıklığı yaşayan Fransa, son şampiyon Rusya karşısında baştan sona üstün oyun sergilerken şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.



Letonya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda Rusya ikinci, Beyaz Rusya’yı 63-56 ile geçen İspanya ise bronz madalyaya ulaştı.

Beyaz Rusya turnuvayı 4. sırada tamamlarken, 5.’lik mücadelesinde İtalya’yı 56-60 yenen Yunanistan, gelecek yıl Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası vizesini alan son takım oldu.

Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek Bayanlar Dünya Şampiyonası’na şampiyon Fransa dışında, Rusya, İspanya, Beyaz Rusya ve Yunanistan katılacak.

MVP Yunanistan'dan Maltsi
Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’da forma giyen Evanthia Maltsi, “En Değerli Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Takımın Dünya Şampiyonası vizesi almasında önemli rol oynayan Maltsi, 22.6 sayı ile şampiyonanın “Sayı Kraliçesi” olurken, 4.2 ribaund- 1.3 asist ve 3.1 top çalma istatistiklerini elde etti.

İkinci yarıda farkı 19 sayıya kadar çıkaran Fransa, mücadelenin son dakikalarında kritik serbest atışlarda isabet bulamayıp rakibinin oyuna ortak olmasına engel olamadı. Ancak toparlanan Fransa sahadan galip ayrıldı.

Büyük çekişme yaşanan ilk periyotta her iki takım da oyundan kopmadı. Son Avrupa Şampiyonu Rusya, Osipova, Hammon ve Korstin ile sayılar bulurken, Fransa Gruda, Krawczyyk ve Gomis ile etkili oldu. İlk periyodu Fransa 10-12 önde kapattı.

İkinci periyoda Arteshina’nın üçlüğü ile başlayan Rusya 13-12 öne geçti. Ancak Lepron, Ndongue ve Krawczyk ile üst üste basketler bularak üstünlüğü ele geçiren Fransa, Gruda’nın da katkısıyla farkı açtı. Fransa soyunma odasına da 11 sayılık avantaj ile 19-30 önde girdi.

İkinci yarının başında Hermouet ve Melain ikilisi ile sayılar üreten Fransa, Gomis’in de katkısıyla farkı 14’e çıkardı. Dumerc ve Godin ile kontrolü elinde tutan ve Ruaya’nın farkı eritmesine izin vermeyen Fransa son 10 dakikaya da 13 sayılık fark ile girdi (33-46).

Final periyoduna Stepanova ve Arteshina’nın sayıları ile başlayan Rusya farkı eritti. Normal sürenin son 1.40 dakikasına girilirken farkı 4 sayıya kadar indiren Rusya, top kayıpları yapınca oyuna ortak olma şansını yitirdi. Gomis, Dumerc ve Melain ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Fransa mücadeleden de 53-57 galip ayrılarak Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştı.

10 oyuncunun skora katkı verdiği Fransa’da Sandrine Gruda 12 sayı- 7 ribaund- 1 asist ve 2 top çalma ile takımının yıldızı olurken, Emmeline Ndongue 11 sayı- 4 ribaund, Pauline Krawczyk ise 7 sayı ile maçı tamamladı. Şampiyonluğa ulaşan ekipte Emilie Gomis ve Elodie Godin ise 5’er sayılık katkı yaptılar.

Şampiyonluk unvanını Fransa’ya kaptıran Rusya cephesinde Maria Stepanova’nın 13 sayı- 6 ribaund- 2 asistlik oyunu yeterli olmazken, Olga Arteshina 12 sayı- 7 ribaund, 6’da 4 iki sayı isabet ile oynayan ancak kullandığı 8 üçlükte de başarılı olamayan Becky Hammon ise 9 sayı- 3 ribaund- 2 top çalma ile oynadı.

Rusya’da Svetlana Abrosimova 4 sayı- 11 ribaund- 4 asist ile oynarken, Ilona Korstin 6 sayı- 4 ribaund, Marina Karpunina ise 5 sayı- 4 ribaund ile maçı tamamladı.

İstatistik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder