29 Haziran 2009 Pazartesi

Tofaş, Mehmet Yağmur ve Marco Kolaric'i kadrosuna kattı



Tofaş'ta, Yağmur ve Kolaric ile imzaladı.
Beko Basketbol Ligi'ne yükselen Tofaş, Beşiktaş Cola Turka'dan Mehmet Yağmur ve Çanakkale Belediyespor'dan Marko Kolariç'i transfer etti.

Tofaş Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren kulüp yönetimi, önceliği iç transfere verdi.

Kulüp, takım kaptanı Can Altıntığ ile Nezih Özbakır, Melih Sevda, Orçun Göllü ve Onat Akış'la yeniden anlaşma sağladı. Takım kadrosunda yer alan Hadi Özdemir ve Rahim Rızvanoğlu ise yeni sezon için serbest bırakıldı.

Dış transfer çalışmalarını da sürdüren kulüp, geçen sezon Beşiktaş Cola Turka kadrosunda yer alan Mehmet Yağmur'la anlaşarak, ilk transferini gerçekleştirdi. Geçen sezon 34 maçta 21,1 dakika ortalama süreyle görev alan Mehmet Yağmur, maç başına 7,8 sayı 2,6 asist ile sezonu tamamladı.

Tofaş, yabancı transferine ise geçen sezon Çanakkale Belediye'de çok iyi bir sezon geçiren Marko Kolariç'i alarak başladı. Geçen sezon TB2L'de 30,7 dakika ortalama süreyle görev yapan Kolaric, maç başına 16,1 sayı 8,5 ribaunt 1,8 asist ve 2,1 top çalma ortalamasıyla oynadı.

Kulüp, altyapısında yetişen Furkan Eskici, Burak Özer, Doğancan Tokmak ve Uğur Dokuyan'ı da A takım kadrosuna aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder