23 Haziran 2009 Salı

Okan Çevik: Mücadeleci bir takım olmak istiyoruz...



Çevik'ten açıklamalar...
Galatasaray Cafe Crown'un yeni antrenörü, Ahmet Dedeoğlu'nun hazırladığı Ribaund programında transferler ve hedefler hakkında konuştu.

Bayan takımıyla Avrupa Şampiyonu olan Okan Çevik, erkek takımıyla birlikte yeni transferler, kadro yapılanması, planları ve hedefleri hakkında konuştu. Çevik, Hüseyin Beşok'u kadroda tutmak istediklerini söyleyerek, "Hüseyin Beşok bizim kadromuzda tutmak istediğimiz, bırakmak istemediğimiz, kaptanlık payesine kadar yükselmiş kariyeri herkes tarafından bilinen önemli bir oyuncumuz. Bu sene kontratı bitti, serbest kaldı. Doğal olarak menajeri de kendisi de başka kulüplerle görüşmeler yapabilir Ancak halihazırda hiçbir yere gitmiş ve imza atmış değil. Anlaşacağımızı umuyorum" dedi.

Yeni transferler hakkında da bilgi veren Çevik, "Yeni transferlerimiz Can Akın ve Evren Büker hem 1 hem de 2 numaralı pozisyonlarda kullanabileceğimiz çok kaliteli oyuncular. Bunların yanında Murat Kaya ve Tufan Ersöz'ü de katarsak bu pozisyonlardaki Türk oyuncularımızın kalitesi ve gücü bizi farklı kılacak sebeplerdendir. 1 numaralı pozisyona çok kaliteli, oyunun her iki yanını da iyi oynayan bir yabancı düşünüyoruz. 3-4-5 numaralı pozisyonlara da birer yabancı takviyesiyle güçlü bir kadro hedeflemekteyiz. Türk oyunculara ben çok güveniyor ve inanıyorum. Bu sene kadromuzdaki Türk oyuncularımıza daha fazla süre ve insiyatif vereceğiz. Uzunlarımız Hüseyin Beşok, Polat Kocaoğlu ve Cemal Nalga'yı daha fazla ve verimli kullanmayı düşünüyoruz. Bunların yanına Tolliver gibi dışarıdan yüksek yüzdeyle atışı olan ama içeride de post up'ta sırtı dönük olarak iyi oynayan güçlü bir yabancı pivot takviyesi düşünüyoruz" diye konuştu.

Hedeflerin her zaman yüksek olduğunun altını çizen Okan Çevik sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedef olarak tabii ki bizim bütçemizin kat kat fazlasına sahip olan takımlar kadar iddialı konuşamayız. Ancak elimizdeki başarıya aç, genç ama tecrübeli, savaşan, koşan, mücadele eden Türk oyuncularımıza takım kimyasına uygun aynı karekterde yabancıları da ilave edebilirsek şu anda telaffuz etmek istemediğim büyük başarılara imza atacağımızı ümit ediyorum. Taraftarlarımızın salona gelip mücadelelerini izlemekten mutlu olacakları savunmacı ve savaşçı bir takım oluşturmak istiyoruz. Hedef olarak şunu söyleyebilirim; doğru basketbolu oynayarak, taraftarlarımızı memnun edecek savaşan, savunmacı ve maçın son saniyesine kadar mücadeleyi bırakmayan, birbirleriyle kenetlenen bir takım oluşturup bu doğru basketbolu maçlara yansıttığımızda başarı kendiliğinden gelecek ve hedeflerimiz doğal olarak yüksek olacaktır. Şunu da söylemeliyim ki Galatasaray her zaman iddialı olmuştur ve olacaktır. Avrupa Eurocup'ta da aynı düşüncelerle savaşan ve koşan, mücadeleci bir takımla gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Temmuz ayının sonunda antrenmanlara başlayacağız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder