24 Haziran 2009 Çarşamba

Spurs, Richard Jefferson'u aldı, Bucks'a üç oyuncu gönderdi



San Antonio'dan önemli hamle!
San Antonio Spurs, Milwaukee Bucks'un yıldız oyuncusu Richard Jefferson'u Bruce Bowen, Kurt Thomas ve Fabricio Oberto karşılığında alarak takas sezonunun ilk büyük transferini yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan San Antonio Spurs Genel Menajeri R.C. Buford: "Richard Jefferson'u kadromuza dahil etmekten ötürü heyecanlıyız. O, yetenekli ve atletik bir oyuncu. Hücumda ve savunmada bize katkı sağlayacak. Jefferson takası bizim için kritik bir hamle oldu." dedi.

Takas sonrası Milwaukee Bucks, Fabricio Oberto'yu Detroit Pistons'a gönderip, karşılığında Amir Johnson'u kadrosuna kattı.

21 Haziran 1980, Los Angeles, California / ABD doğumlu 2.01 m boyundaki Richard Jefferson, bu sezon Milwaukee Bucks'da 82 maçın tamamına ilk beşte başlayıp, maç başına 19,6 sayı 4,60 ribaunt 2,4 asist 0,8 top çalma istatistikleriyle oynamıştı.

2 yorum:

  1. Bir Detroit Pistonslu olarak meseleye kendi açımdan bakmak istiyorum. Takımdan Amir Johnson ayrılırken takıma Fabricio Oberto katıldı.

    Bu takas tıpkı geçen sezon yapılan Allen İverson takasında olduğu gibi hem gelecek sezonda oyuncudan faydalanabilmek, hem de cap boşaltma adına yapılmış bir takas.Elbetteki takasın oluşturduğu sansasyonellik, oyuncunun takıma katkı sağlama ve giden oyuncunu cap i boşaltma potansiyeli İverson takasının yarısını bile bulmuyor.

    Önümüzdeki sezon Oberto'nun kontratı sona erecek, yani 2010 senesinde Amir Johnson'un kontratından kurtulmuş olacağız diyebilirim. Öte yandan Johnson her ne kadar sevdiğim ve Bucks'da başarılı olabileceğine inandığım bir oyuncu olsa da bizde olamamıştı ne yazıkki. Oberto'nun bu sezonki katkısı( ameliyattan nasıl döneceğine de bağlı) Johnson'dan daha fazla olacaktır diye düşünüyorum.

    Joe-D ya güveniyorum, hamlelerinin devamı gelecektir.

    YanıtlaSil
  2. Cap'te görünmeyecek bir biçimde 1.6 milyon dolar verip Oberto'nun kontratını satın alacakmışız, kendisi boşa çıkacakmış. Bundan sonra basketbol oynaması da şüpheliymiş, ameliyattan dönüşü belki de olmayacak.

    YanıtlaSil