1 Haziran 2009 Pazartesi

Galatasaray, vizyonsuzlukla başbaşa kaldı!



Galatasaray, başarısızlığı, başarı görüyor!

Bugün, Mecidiyeköy'deki Galatasaray Spor Kulübü kulüp binasında bazı açıklamalar yapan Galatasaray SK Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Galatasaray basketbol şubesiyle ilgili çarpıcı beyanlarda bulundu.

Alınan neticelerle başarısız sayılamayacaklarını belirten Şardan şunları söyledi: "Play-off'ta elendiğimiz rakibimiz bizden iki misli bütçeye sahip. Bu sonuç normal. Önümüzdeki yıl genç oyuncularla devam edip, ilk dört içinde yer almaya çalışarak uzun vadeli planlar yapacağız"

Bu sezon birçok Euroelague takımında daha fazla para harcayan fakat, oynadığı kötü basketbolla vasat bir performans gösteren Galatasaray'da, resmi olmasada şubeden sorumlu Yiğit Şardan'ın gösterilen başarısızlığa "bütçemiz azdı" diyerek bahane bulması ve şubenin hedef küçülttüğünü açıklaması vizyonsuzluğun tavan yapması manasını taşıyor.

Bu sezon harcanan 10 milyon doları az bulan ve Avrupa'da 10 milyon dolar harcayan basketbol takımlarının oynadığı basketboldan habersiz olan Galatasaray basketbol şubesi yöneticileri, Galatasaray'ın uzun yıllardır hasret kaldığı kupa ve şampiyonluklara, Galatasaray'ı ulaştıramayacaklarını itiraf etmiş oluyorlar.

Transfer ettikleri kariyerli yıldız oyuncuların başına hiçbir başarısı olmayan, uzun süredir koçluk yapmayan antrenörleri getiren yöneticiler. Ligden düşmüş takımlara yenilmeyi, ezeli rakiplerinden tarihi fark yemeyi "başarı" olarak adlediyor.

Harcanan milyon dolarlara rağmen oynanan kötü basketbola tepki gösteren taraftarları basketbol salonundan attırmaya çalışan, ağıza alınmayacak galiz küfürler eden, günümüz basketbolundan bihaber kişileri şubenin başında amir eden Galatasaray basketbol şubesi yöneticileri, Türkiye'ye basketbolu getiren Galatasaray'a ne kadar zarar verdiklerinin farkında olmadan, "ezeli rakibim" dedikleri takımlardan fersah fersah geride kalarak koltuklarında oturmaya devam ediyorlar.

Görülen şu ki, Türkiye Basketbol Ligi, "Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker ve diğerleri" olarak kalmaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder