1 Haziran 2009 Pazartesi

YUNANİSTAN'DA ŞAMPİYON PANATHINAIKOS!



PANATHINAIKOS KUPALARA AMBARGO KOYDU!

Bu sezon Euroleague şampiyonluğu ve Yunanistan Kupası'nı kazanan Panathinaikos, Olympiakos karşısında 2-1 önde bulunduğu Yunanistan ligi final serisinde dördüncü maçı 94-81 galip tamamlayarak 2007'den sonra bu sezon aynı sezon içinde üç büyük kupayı kazanma başarısını tekrar gösterdi. Bu başarıya basketbol literatüründe "Triple Crown in Basketball" tanımlaması yapılıyor.

Panathinaikos, Yunanistan liginde üst üste yedinci kez şampiyon olurken; 1998 yılından bugüne on birinci şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Panathinakos, ikinci yarıda ortaya koyduğu yüksek performansla ve dış atılardaki isabet yüzdesiyle rakibine üstünlük sağlarken, Panathinaikoslu beş oyuncu çift haneli sayılar üretti. Maçın MVP'si Panathinaikos'un sembol oyuncularından Dimitris Diamantidis seçildi. Diamantidis, ikinci yarıda oyunu domine etmesi ve savunmada NBA patentli Josh Childress'i durdurması sonucu maçın gidişatını etkileyen oyuncuların başında geliyordu.

Olympiakos'da Lynn Greer 21, Zoran Erceg 15 sayıyla öne çıktı fakat, bu oyuncuların çabaları maçın ve şampiyonluğun kaybedilmesine mani olamadı.

Periyot skorları
1. periyot: 28-24
2. periyot: 47-44
3. periyot: 67-62
4. periyot: 94-81

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder