9 Haziran 2009 Salı

Banvit, Barış Özcan ve Barış Ermiş'i transfer etti



Banvit'ten iki önemli transfer
Banvit, geçtiğimiz sezon Türk Telekom forması giyen Barış Ermiş ve Barış Özcan'ı kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz günlerde Ümit Milli Takım Antrenörü Orhun Ene’yi takımın başına getiren Bandırma temsilcisi, Türk Telekom’da forma giyen Barış Özcan ve Barış Ermiş’i renklerine bağladı.

Her iki oyuncu da Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda kendilerini Banvitli yapan sözleşmeye imza attılar.

Banvit’in yeni transferlerinden Barış Özcan, 1980 doğumlu ve 1.92 boyunda. Oyak Renault altyapısından yetişen tecrübeli basketbolcu, 2 numaralı pozisyonda oynuyor. 5 yıl Oyak Renault forması giydikten sonra 2003-2004 sezonunda Tuborg Pilsener’e transfer olan Barış Özcan, 2003-2005 yılları arasında Tuborg’da, 2005-2007 yılları arasında da Beşiktaş Cola Turka’da basketbol oynadı. Son iki sezondur Ankara ekibi Türk Telekom forma giyen basketbolcu, geçtiğimiz sezonu 32 maçta 14:28 süre, 5.3 sayı, 1.2 ribaund ve 1.0 istatistikleriyle tamamladı.

Banvit’in diğer transferi Barış Ermiş ise 1985 doğumlu ve 1.94 boyunda. Guard mevkiinde görev yapan basketbolcu, 2003-2004 sezonunda Beşiktaş forması giydi. Sonrasında Efes Pilsen, Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka’da basketbol oynadı. 2008-2009 sezonunu Türk Telekom’da geçiren Barış Ermiş, burada 14 maçta, 08:56 süre, 1,9 sayı, 1,1 ribaund ve 1,2 asist ortalamalarını tutturdu.

İmza töreni sonrasında bir açıklama yapan Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, “Önümüzdeki sezon her kulvarda ses getirecek bir Banvit oluşturmak için transfer çalışmalarına lig biter bitmez başlamıştık. Barış Özcan ve Barış Ermiş ligimizin köklü ve güçlü takımlarında yetişen iki değerli oyuncumuz. Banvit’te oynayacakları basketbolla takımımızı çok iyi yerlere getirebilecek nitelikte oyuncular olduklarını düşünüyorum. Hem lig hem de Avrupa tecrübesi olan iki kaliteli oyuncuyla anlaştığımız için mutluyuz. Transferlerin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Banvit, Barış Ermiş ile iki yıllık, Barış Özcan'la ise bir yıllık kontrat yaptı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder