5 Haziran 2009 Cuma

Kobe kontrolden çıktı, Lakers ilk raundu kazandı!



Lakers'dan, Orlando'ya: "Finale hoşgeldin!"
NBA'de sezonun en büyüğünü belirleyecek olan final serisinde ilk maç oynandı. Los Angeles Lakers, Staples Center'da ağırladığı Orlando Magic'i farklı mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti! Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant maça damgasını vururken, Orlando'nun finallerdeki galibiyet hasreti dinmedi!

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, NBA Final serisi ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Los Angeles Lakers'a farklı mağlup oldu.

NBA'de sezonun en büyüğünü belirleyecek olan final serisinde ilk maç oynandı. Los Angeles Lakers, Staples Center'da ağırladığı Orlando Magic'i 100-75 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Batı Konferansı Şampiyonu Los Angeles Lakers'ta yıldız basketbolcu Kobe Bryant attığı 40 sayıyla maça damgasını vurdu. Kobe, 38 dakikaya yakın süre aldığı karşılaşmayı 16/34 genel şut ortalamasıyla kapatırken maç boyunca 8 ribaunt aldı, 8 asist ve 2 kez de blok yaptı. Kobe Bryant attığı 40 sayıyla NBA finallerinde kariyer rekoru kırarken toplamda 10. kez play-off'larda 40 sayı barajını aştı.

Lakers'ın İspanyol yıldızı Pau Gasol 16 sayı, 8 ribauntluk başarımıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynarken, oyuna sonradan dahil olan Lamar Odom ise 11 sayı, 14 ribauntla 'double-double' yaptı.

Geceyi deplasmanda aldığı mağlubiyetle kapatan Orlando Magic'te ise takımının en skorer ismi oyuna sonradan dahil olam Mickael Pietrus'tu. Pietrus 14 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Süperman lakaplı yıldız basketbolcu Dwight Howard ise 12 sayı, 15 ribauntluk oyunuyla 'double-double' yaptı.

Karşılaşmaya ilk 5 başlayan ve 33 dakikadan fazla süre alan milli yıldız Hidayet Türkoğlu ise attığı 13 sayıyla takımının en çok sayı üreten ikinci ismi oldu ancak farklı yenilgiyi engelleyemedi. Hidayet 3/11 genel şut ortalamasıyla oynarken, 3 sayılık atışlarda 1/3 serbest atışlarda ise 6/6 isabet sağladı. Tamamı savunma olmak üzere 4 ribaunt alan Hidayet, 2 asist yaparken, 1 kez rakiplerini blokla durdurdu, 4 kez de top kaybı yaptı.

1995 yılından beri ilk kez NBA'de final oynayan Orlando Magic, normal sezonda Lakers'la yaptığı iki karşılaşmayı da kazanmıştı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Orlando'nun başarılı isimlerinden Jameer Nelson yeniden formasına kavuşurken, 24 dakikaya yakın süre aldığı karşılaşmayı, 6 sayı, 2 ribaunt, 4 asistle tamamladı.

Doğu Konferansı Şampiyonu Orlando Magic karşılaşmaya iyi başlayıp ilk çeyreği de 24-22 önde tamamlamasına karşın, ev sahibi Lakers ikini çeyrekte 31-19 rakibine üstünlük kurdu ve ilk yarıyı 53-43 önde tamamladı.

Ancak maçın üçüncü çeyreğinde Kobe Bryant şov vardı. Yıldız basketbolcu attığı 18 sayıyla Orlando'nun tüm direncini kırdı ve Lakers rakibi karşısında bir ara farkı 26 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrekte de rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen Lakers, sahadan 25 sayı farklı galip ayrıldı.

İki takım arasında oynanacak final serisinin ikinci karşılaşmasına yine Staples Center ev sahipliği yapacak.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder