12 Haziran 2009 Cuma

Lakers, seride 3-1 öne geçti



Derek Fisher sahne aldı!..
NBA'de final serisi dördüncü maçını uzatmada kazanan Los Angeles Lakers, şampiyonluk için dev adım attı. Orlando, son anlarına avantajlı girdiği maçı basit hatalar sonunda kaybederken, Hidayet Türkoğlu'nun mükemmel performansı galibiyet için yeterli olmadı...

NBA'de final serisinin dördüncü maçında Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Amway Arena'da Los Angeles Lakers'ı konuk etti. Normal süresi 87-87 sona eren maçı uzatmada 99-91 kazanan Lakers, seride 3-1 öne geçti.

Orlando, pota altını Dwight Howard ile çok iyi savunduğu ilk periyodu 24-20 önde tamamladı. Şut yüzdesinin düşük olduğu bu bölümde Howard, 11 ribaunt, 3 blokla rakibini adeta potaya yaklaştırmadı. Hidayet 10, Rafer Alston da 9 sayıyla ilk periyotta Orlando adına öne çıkan diğer isimler oldu.
Lakers'da ise 13 sayı üreten Kobe Braynt, takımını oyunda tutan isimdi.

İkinci periyotta etkili savunmasını sürdüren Orlando, devre arasına 12 sayı farkla 49-37 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya Lakers çok iyi bir başlangıç yaptı. Savunmasını sertleştiren, hücumda da etkili olan konuk ekip, 6 dakikalık bölümde yakaladığı 18-5'lik seri ile öne geçmeyi başardı ve final periyoduna 67-63 üstünlükle girdi.

Dengeli başlayan son periyodun son 5.5 dakikaya girilirken 76-75'lik skorla yeniden öne geçmeyi başaran Orlando, son 1.5 dakikaya da Hidayet'in biri 3, biri 2 sayılık basketleriyle 87-82 önde girdi. Son 10 saniyeye 87-84 üstün giren Orlando, büyük hata yaptı ve Derek Fisher'ın 3'lüğüyle skora denge geldi. Kalan 4.6 saniyelik sürede Mickael Pietrus'un atışı girmeyince normal süre 87-87 sona erdi ve maç uzatmaya gitti.

Uzatmada ilk hücumu kullanan Orlando, günün etkisiz ismi Rashard Lewis ile 3 sayılık basket bulurken, Ona Kobe 2 sayılık basketle cevap verdi. Boş dönülen Orlando hücumu sonrası Kobe takımına 2 sayı daha kazandırmayı başardı. Uzatmanın son 1.5 dakikasına 91-91 eşitlikle girilirken, 31 saniye kala Fisher'ın 3 sayılık basketi Lakers'ı 3 sayı öne geçirdi. Son anları iyi değerlendiren Lakers, maçı 99-91 kazanarak seride 3-1 öne geçti.

Milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun takımının en skorer ismi olduğu ve 25 sayı, 5 ribaunt, 3 asistlik üstün performansının yanı sıra, Dwight Howard Orlando adına çok etkili olan bir diğer isimdi. Pota altını özellikle savunmada çok iyi kullanan yıldız basketbolcu, 16 sayı, 21, ribaunt, 9 blokluk performans ortaya koydu. 15 sayı üreten Mickael Pietrus da evsahibinde dikkat çeken bir diğer isimdi.
Orlando'nun bir diğer yıldızı Rashard Lewis ise maçın en büyük hayal kırıklığıydı. Lewis, skora sadece 6 sayılık katkı yaptı.

Los Angeles Lakers'ın galibiyetinde ise Kobe Braynt, Paul Gasol, Trevor Ariza ve kritik basketleriyle Derek Fisher önemli rol oynayan isimlerdi.
32 sayıyla maçın en skorer ismi olan Kobe, ayrıca 7 ribaunt alıp 6 asist yaptı. Gasol, 16 sayı, 10 ribauntla double-double yaparken, Ariza, 16 sayısının yanına 9 da ribaunt ekledi. Kritik basketlere imza atan ve maçı uzatmaya taşıyan isim olan Fisher ise galibiyete 12 sayılık katkı yaptı.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder