3 Haziran 2009 Çarşamba

BBL play-off final serisi öncesi basın toplantısı yapıldı



Finalistler basın karşısına çıktı


Beko Basketbol Ligi’nde 2008-2009 sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan play-off finali öncesinde Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker takımları, bugün Mövenpick Otel’de düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Saat 11:00’de başlayan toplantıya TBF Başkan Yardımcısı İmran Işıldar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman ve oyuncusu Ender Arslan, Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic ve oyuncusu Ömer Onan, TBF yetkilileri, her iki takımın yöneticileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Murat Murathanoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen basın toplantısında açılış konuşmasını TBF Başkan Yardımcısı İmran Işıldar yaptı. Işıldar, Sezon başında basketbolseverelerin tahminleri gerçekleşti. Türkiye’nin iki büyük kulübü 7 maçlık final serisinde karşı karşıya gelecekler ve bu heyecan verici seri 0-0’lık eşitlikle başlayacak. Ben her iki takımımıza da başarılar diliyorumdedi.


TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ise Basketbolla yoğun aylar içerisindeyiz. Bayanlar Avrupa Şampiyonası bu sene 7-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bunun yanında 2010 Dünya Şampiyonası hazırlıkları yoğun biçimde devam ediyor. Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker eşleşmesi bu basketbol ortamına yakıştı. Türkiye’de oynanan basketbol seviyesine yakışır bir eşleşme oldu. Türkiye’nin iki güzide kulübü final serisinde karşı karşıya gelecek Bu sezon basketbol yayınlarını gerçekleştiren Spormax ve SKY TÜRK’e teşekkür ediyoruz. Spormax ve SKY TÜRK rekor sayıda yayın gerçekleştirmenin yanı sıra takımlarımıza da önemli bir maddi kaynak sağlanmış oldu. Beko markasıyla da gerçekleştirdiğimiz isim sponsorluğu anlaşması bu zamana kadar başarılı bir şekilde yürütüldü. Kendilerine de teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer yandan basketbol da bildiğiniz gibi İddia’da yer aldı artık ve kulüplerimize ne kadar büyük katkılar sağlayacağını gördük. Bu durum önümüzdeki yıllarda basketbolumuzun kalitesinin daha da üst seviyelere yükseleceğinin habercisi.” diye konuştu.


Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman yaptığı açıklamada “Güzel bir final olacak. İlk kez bir basın toplantısının bu kadar kalabalık olduğunu görüyorum. Bu da final serisinin ne kadar çekişmeli olacağının habercisi. Aynı zamanda finalin heyecanla beklendiğinin bir göstergesi. Efes Pilsen, 38 galibiyet ve 2 mağlubiyetle finale geldi. Karşımızda Fenerbahçe Ülker var. Çok güçlü bir rakip ve önemli bir taraftar desteğine sahip. Aynı zamanda Tanjevic gibi çok başarılı bir antrenörleri de var. Biz final serisinde Fenerbahçe Ülker’in şampiyonluklara koyduğu ambargoyu kaldırmak istiyoruz. şeklinde konuştu.


Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic de basın toplantısına gösterilen ilgiye duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tanjevic, Geçen sene olduğu gibi bu sezonda ligi 3.sırada bitirdik. Sezon boyunca birçok sakatlık ve şansızlık yaşadık. Play-Off’ta Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom ile oynadık. Orada gösterdiğimiz başarıyı finalde de göstermek istiyoruz. Çok ilginç bir seri olacak. Geçen sene de çok çekişmeli olmuştu final serisi. Aynı şekilde bu sezonda kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Taraftarlarımızda bizim yanımızda olacak. Biz sahada görevimizi yerine getirirken, onlarda tribünde görevlerini en iyi şekilde yapacaklar.” dedi.


Fenerbahçe Ülker 2. Kaptanı Ömer Onan ise bu sezon oynanacak olan finalin her zamankinden daha farklı olacağını bunun da toplantıya gösterilen ilgiden belli olduğunu söyledi. Onan sözlerine şöyle deva etti: Daha önceki senelerde bu kadar ilgi yoktu. Bu da Türk basketbolunun her geçen sene ileri bir noktaya geldiği gösteriyor. Artık son viraja geldik. İki takımda da çok iyi Türk ve yabancı oyuncular var. Ülker’i de dahil edersek son 3 yıldır elde ettiğimiz şampiyonluğu devam ettirmek istiyoruz. Güzel bir final serisi olacak. Gerek sahada gerek ekranları başında izleyenler keyifli bir seri izleteceğiz.”


Son sözü alan Efes Pilsen kaptanı Ender Arslan da, “Rakibimiz ligin en başarılı ve güçlü takımlarından biri. Mücadelenin ve sertliğin üst seviyede olduğu bir seri olacak. Biz bu sene başarıya çok kenetlendik. Şampiyonluğu her zamankinden daha fazla istiyoruz. İzleyenlere keyifli bir final serisi izlettireceğiz.” diye konuştu.
















Kaynak: TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder