30 Haziran 2009 Salı

B Milli Takım, Akdeniz Oyunlarında çeyrek finalde!



B Milliler, İtalya'yı eledi!
İtalya’nın Pescara kentinde devam eden 16. Akdeniz Oyunları’nda B Grubu’ndaki üçüncü maçına çıkan B Milli Erkek Takım ev sahibi İtalya’yı tam 3 uzatma sonunda mağlup etti.

Karadağ ve Arnavutluk’u farklı skorlarla mağlup eden B Milli Erkek Takım, ev sahibi İtalya karşısında son periyoduna 13 sayı geride girdiği mücadeleyi 3 uzatma sonunda kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

B Grubu’nu lider olarak tamamlayan B Milli Erkek Takım, çeyrek finalde A Grubu’nu 4. sırada bitiren Fas ile eşleşti. Ay Yıldızlıların, Fas ile oynayacağı mücadele 1 Temmuz Çarşamba günü TSİ 17:30’da başlayacak.

Son periyoda 57-70 geride giren B Milli Erkek Takım, final periyoduna hızlı başlarken rakibi karşısında yakaladığı 13-2’lik seri ile farkı 2 sayıya kadar indirdi (70-72). Etkili oyununu sürdüren Ay Yıldızlılar, ev sahibi ekip karşısında çok iyi savunma yaparak 79-78 öne geçti. Ancak her iki takım da birbirine üstünlük kuramadı ve normal süre 81-81’lik eşitlikle tamamlandı.

Karşılıklı basketlerle geçilen ilk uzatma 93-93 eşitlikle tamamlandı. İkinci uzatmaya iyi başlayan B Milliler, farkı 3 sayıya kadar çıkardı. Ancak bitime 4 saniye kala bulduğu üçlükle İtalya maçı üçüncü uzatmaya taşıdı (109-109). Üçüncü uzatma periyoduna hızlı başlayan B Milli Erkek Takım, farkı 4 sayıya çıkardı. Üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyan milliler sahadan da 3 uzatma sonunda 121-119 galip ayrıldı.

B Milli Erkek Takım’da Engin Atsür 26 sayı- 5 ribaund- 5 asistlik performans ile göz doldururken, Sinan Güler 20 sayı- 7 ribaund, double double yapan Cemal Nalga 18 sayı- 14 ribaund- 2 asist, Barış Hersek 17 sayı- 6 ribaund- 3 asist, Hakan Demirel 12 sayı- 4 ribaund- 2 assit, Yunus Çankaya ve Erkan Veyseloğlu ise 11’er sayı ile mücadele ettiler.

Teramo Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk periyodunda büyük çekişme yaşandı. Her iki takım da karşılıklı basketler bularak oyunu dengede tuttu. Hakan Demirel ve Barış Hersek ile basketler bulan B Milli Erkek Takım ilk periyodu 20-19 önde tamamladı.

İkinci periyotta toparlanan İtalya savunmasını sertleştirirken millilerimizi üst üste top kayıplarına zorladı. Daniele Cinciarini ve Pietro Aradori ile üst üste basketler bulan ev sahibi ekip üstünlüğü de ele geçirerek farkı açtı. İtalya soyunma odasına da 32-45’lik skorla girdi.

İkinci yarıda farkı kapatmaya çalışan B Milli Erkek Takım, Engin Atsür, Sinan Güler ve Cemal Nalga ile basketler buldu. Ancak skor üstünlüğünü sürdüren ve farkın tek hanelere inmesine izin vermeyen İtalya son periyoda da 57-70 önde girdi.

Final periyoduna fırtına gibi giren B Milli Erkek Takım üst üste basketler bularak rakibi karşısında 13-2’lik seri yakaladı. Farkı da 2 sayıya kadar indiren Ay Yıldızlılar rakibi karşısında etkili oyununu sürdürdü. Rakibine özellikle ribaundlarda büyük üstünlük kuran B Milliler, basketler bulmaya devam ederek 79-78 öne geçti. Son dakikalarda her iki takım da birbirine üstünlük kuramadı ve normal süre 81-81 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma periyodunda Cemal Nalga ile boyalı alanda etkili olan Ay Yıldızlılar, Sinan Güler ve Barış Hersek’in de skora katkısı ile öne geçti. Ancak son dakikalarda tekrar oyuna dengeyi getiren İtalya ilk uzatmanın skorunu tayin etti (93-93).

İkinci uzatmaya hızlı başlayan Ay Yıldızlılar, son dakikaya 3 sayılık avantaj ile girdi. Bulduğu üçlük ile İtalya tekrar eşitliği yakalarken, milliler Erkan Veyseloğlu ile kullandığı atışı değerlendiremedi ve ikinci uzatma periyodu da 109-109’luk eşitlikle bitti.

Üçüncü uzatma periyodunun son 1:45 dakikasına 118-114’lük skorla üstün giren Ay Yıldızlılar, son saniyelere de skora avantajını elinde bulundurarak girdi. Bitime 20 saniye kala Engin Atsür ile serbest atış çizgisinde 2’de 1 isabet ile oynayan milliler farkı 2 sayıya çıkardı (121-119). İtalya’nın sayı bulmasına imkân vermeyen Ay Yıldızlılar, sahadan da 121-119 galip ayrıldı.


SALON: Teramo Spor Salonu

B MİLLİ ERKEK TAKIM (121): Yunus Çankaya 11 (3 ribaund- 1 asist), Erkan Veyseloğlu 11 (1 ribaund), Engin Atsür 26 (5 ribaund- 5 asist), Hakan Demirel 12 (4 ribaund- 2 asist), Mutlu Akpınar 3 (1 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 20 (7 ribaund- 4 asist), Cihad Şahin 2 (5 ribaund), Mutlu Demir 1 (1 ribaund), Barış Hersek 17 (6 ribaund- 3 asist), Cemal Nalga 18 (14 ribaund- 2 asist- 2 blok)

İTALYA (119): Fredecico Bolzonella 7 (2 ribaund- 1 asist), Lorenzo D’Ercole 12 (4 ribaund- 1 asist), Marco Allegretti (3 ribaund), Daniele Cinciarini 26 (4 ribaund), Giuliano Maresca 5 (1 ribaund- 1 asist), Pietro Aradori 29 (4 ribaund- 2 asist), Alessandro Cittadini 4 (2 ribaund), Tomasso Rinaldi 12 (6 ribaund), Luigi Datome 16 (16 ribaund), Andrea Renzi 6 (3 ribaund), Andrea Crosariol 2 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 20-19
2.PERİYOT: 12-26
3.PERİYOT: 25-25
4.PERİYOT: 24-11
1. UZATMA: 12-12
2. UZATMA: 16-16
3.UZATMA: 12-10


Aleaddin Yakan: Muhteşem bir galibiyet!

16. Akdeniz Oyunları'nda İtalya'yı 3 uzatma sonunda 121-119 mağlup eden B Milli Erkek Takım'da antrenör Aleaddin Yakan muhteşem bir galibiyet aldıklarını söyledi.

İtalya karşısındaki çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini ifade eden B Milli Erkek Takım İdarecisi Celal Arısan “İlk yarıda istediğimizi yapamasak da çok önemli bir galibiyet aldık. 3 uzatmada kazandık. Her defasında onlar son hücumları kullanarak oyunu dengeyi getirdi. Takım olarak çok iyi mücadele ettik ve oyuncularımız 55 dakika boyunca çok iyi direnç gösterdi. Grupta oynadığımız 3 maçı da kazanarak grup birincisi olduk. Çeyrek finaldeki rakibimiz de Fas. Onları da yenerek yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Kenardan gelen oyunculardan çok önemli katkılar aldıklarını belirten B Milli Erkek Takım’da antrenör Aleaddin Yakan ise maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Maça istediğimiz gibi başlayamadık. İlk yarıyı da 13 sayı geride kapattık. İkinci yarıda pres yaparak maça ortak olduk. Uzatma bölümlerinde oyunu önde götüren taraf biz olduk. Oyuncularımız hiçbir şekilde vazgeçmedi ve bu bizim için çok önemliydi. Kenardan gelen oyuncularımız da inanılmaz katkılar yaptılar” diye konuştu.

5 faul alan birçok oyuncu olduğunu bu nedenle 5 kısa ile mücadele ettiklerinin altını çizen Yakan “Hakan Demirel, Mutlu Akpınar, Cemal Nalga ve Barış Hersek 5 faul ile oyun dışında kaldı. Ancak kenardan gelen oyuncular inanılmaz özveri ile oynadılar. Ev sahibi İtalya karşısında seyircisi önünde muhteşem bir sonuca imza attık. Bütün oyuncularımı yürekten kutluyorum” dedi.

Kısa bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve bu dönemde sakatlıklar yaşandığını da belirten Yakan “Çok kısa süredir çalışmamıza rağmen oyuncular sanki uzun zamandır birlikte oynuyor gibiler. Topu çok iyi paylaşan, kolay pes etmeyen bir takımız. Çeyrek finaldeki rakibimiz Fas. Onlar da gruplarını son sırada tamamlasa da kaybettikleri maçlarda sonuna kadar savaştılar. Bu nedenle Fas maçını kazanarak İtalya galibiyetinin anlamını arttırmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder