10 Haziran 2009 Çarşamba

Orlando Magic'den tarihi galibiyet



Orlando, ayakta kaldı
NBA'de final serisinin üçüncü maçı yapıldı, gülen taraf bu kez Hidayet Türkoğlu ve arkadaşları oldu! Evinde Kobe Braynt'lı Los Angeles Lakers'ı konuk eden Orlando Magic, 108-104'lük skorla tarihinin ilk final serisi galibiyetni aldı, Hido, seride durumun 2-1'e gelmesinde önemli rol oynadı!

NBA'de final serisinin üçüncü maçında Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Amway Arena'da Los Angeles Lakers'ı konuk etti. Maçı 108-104 kazanıp tarihinin ilk final serisi galibiyetini alan Orlando, seride durumu 2-1'e getirdi.

Oldukça çekişmeli geçen ilk periyodu Lakers 31-27 önde kapatırken, ikinci periyotta Orlando ağırlığını koydu ve devre arasına 59-54 üstün girmeyi başardı.
İlk yarıda Orlando yüzde 75 gibi çok yüksek bir şut yüzdesi tutturmasına rağmen, Lakers'ın süper yıldızı Kobe Braynt, 21 sayısılık performansıyla farkın açılmasını engelleyen isimdi.

Skor yönünden zayıf kalan üçüncü periyot sonunda Orlando üstünlüğünü korumayı başarırken, final periyoduna 81-75 evsahibinin üstünlüğüyle girildi.

Final periyodunda Orlando yakaladığı skor avantajı uzun süre sürdürmesine rağmen, Lakers son 2.5 dakikaya girilirken, Paul Gasol'un etkili performansıyla maça denge getirmeyi başardı. Son dakikaya 104-102 üstün giren Orlando, Lewis ile hücumdan boş döndü. Lakers hücumunda ise Gasol top kaybı yaptı, faul alan Pietrus, çizgiden takımına 2 sayı kazandırarak farkı 4'e çıkardı. Yakaladığı avantajı iyi kullanan Orlando, maçı 108-104 kazandı. Bu galibiyet, Orlando'nun ikinci kez mücadele ettiği final serisinde aldığı ilk zafer oldu.

Hidayet, son çeyrekte etkisiz kaldığı karşılaşmanın özellikle ilk yarısında çok iyi performans sergiledi. Hido, ilk yarısını 12 sayı, 6 asist, 4 ribauntla tamamladığı karşılaşmayı 18 sayı, 7 asist, 6 ribauntluk performansla bitirdi.
Orlando'nun "Süperman" lakaplı yıldızı Dwight Howard 21 sayı 14 ribauntla double-double yaparak galibiyette önemli katkı yaparken, 21 sayıyla oynayan Rashard Lewis, Howard ile birlikte takımın en skorer ismi oldu. Bir önceki maçın hayal kırıklığı yaratan isimlerinden Rafer Alston da 20 sayıyla galibiyete önemli katkı yapan isimlerdendi.
Ancak bir isim vardı ki galibiyetin en büyük mimarıydı. Maça benchden dahil olan Mickael Pietrus, ikinci yarıda Kobe Braynt'ı durdurmakla kalmadı, skora da 18 sayılık katkı yaptı.

Lakers'ta ise ilk yarıda fırtına gibi esen Kobe Braynt, ikinci yarıda fazla etkili olamasa da maçın en skorer ismi oldu. Yıldız oyuncu, 21'i ilk yarıda olmak üzere rakip potaya 31 sayı gönderdi, 8 asist yaptı, 3 ribaunt aldı.
Lakers'da son bölümde çok etkili olan Paul Gasol ise, maçı 23 sayıyla tamamladı.

Öte yandan Orlando, karşılaşma boyunca yüzde 63 isabetle oynayarak, bir NBA final maçında en yüksek yüzdeyle şut atma rekorunu da kırdı.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder