8 Haziran 2009 Pazartesi

Orlando kaybetti, Hidayet alkışı haketti (Video)



Lakers, seriyi 2-0 yaptı
NBA'de final serisinin ikinci maçı yapıldı, gülen taraf yine Los Angeles Lakers oldu! Hidayet Türkoğlu'nun ikinci devreden itibaren çok etkili bir performans sergileyip, Kobe Bryant'ı bloklayarak uzatmaya taşıdığı maç sonrası Orlando istediğini alamadı ama, kolay lokma olmadığını gösterdi!

NBA'de final serisinin ikinci maçında Los Angeles Lakers, milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic'i Staples Center'da konuk etti. Uzatmaya giden maçı 101-96 kazanan Lakers, seride durumu 2-0'a getirdi.

Sert savunmaların öne çıktığı ilk periyot 15-15 eşitlikle sona erdi. Orlando'nun 8 top kaybıyla oynadığı bu bölümde, dikkat çeken bir diğer olay ise Howard'ın 8 ribauntla 7 ribaunt alan Lakers'ı tek başına geride bırakması oldu.

İkinci periyot da skor yönünden zayıf geçti. Devre arasına 40-35 Lakers'ın üstünlüğüyle girildi. Bu düşük skorda Los Angeles Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant'ın etkisiz olması ve sadece 6 sayı üretmesi ile Orlando Magic'in Rashard Lewis dışındaki oyuncuların çok düşük şut yüzdesiyle oynaması etkili oldu.
İlk yarının yıldızı kuşkusuz Rashard Lewis'di. Çok kötü hücum eden Orlando'nun ilk yarıda bulduğu 35 sayının 20'sinin altında Lewis'in imzası vardı.
Hidayet ise ilk yarı çok kötü bir performans sergiledi. İlk şutunda takımına 3 sayı kazandıran Hido, bundan sonra kullandığı 6 atışı ise potaya sokamadı.

İkinci yarıya etkili başlayan Orlando, 2 dakikalık bölümde yakaladığı 8-2'lik seri sonrası öne geçmeyi başardı. Kobe'nin yavaş yavaş devreye girmesiyle Lakers toparlandı ancak ilk yarının yıldızı Rashard Lewis suskun kalmasına rağmen Hidayet ve Dwight Howard'ın devreye girmesiyle Orlando 3. periyodu 65-63 önde bitirdi. Milli basketbolcumuz, bu çeyrekte 14 sayı üreterek takımının çeyreği önde bitirmesinde çok önemli rol oynadı.

Son periyot büyük çekişmeye sahne oldu ve son 2 dakikaya 84-84 eşitlikle girildi. Bitime 45 saniye kalırken, Hidayet'in 2 sayılık basketiyle Orlando 88-86'lık üstünlük sağladı. Gasol ile hucumü sayıyla bitiren Lakers yeniden skora dengeyi getirdi. Orlando hücumunda Courtney Lee turnikeyi kaçırdı. Lakers molası sonrası kalan 9 saniyede yapılan hücumda Hidayet, Kobe'yi blokladı ve topu takımına kazandırdı. Kalan 0.6 saniyelik kısa sürede Hidayet'in mükemmel pasını Courtney Lee potaya sokamayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmada ilk hücumlardan Orlando Howard, Lakers Kobe ile sayı çıkaramadı. Orlando ikinci hücumdan da top kaybı sonrası sayı çıkaramadı. Lakers ise Gasol ile gittiği faul çizgisinden 2 sayı buldu ve 90-88 öne geçti. Hidayet'in asistini sayıyla bitiren Howard, bir de faul aldı ve takımını 91-90 öne geçirdi. Orlando'nun üst üste hücumlardan boş dönmesiyle Lakers son bir dakikaya girilirken farkı 6 sayıyaya kadar çıkarmayı başardı. Yakaladığı avantajı iyi kullanan Lakers, maçı 101-96 kazanmayı başardı.

Milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ikinci yarıdan itibaren çok iyi performans sergileyip maçı uzatmaya taşıyan isim olurken, 22 sayı, 6 ribaunt ve 4 asist yaptı.
Orlando'da göze çarpan diğer isim ise takım arkadaşlarının çok kötü olduğı ilk yarıda takımını ayakta tutan Rashard Lewis'di. 34 sayı, 11 ribaunt, 7 asistlik performans sergileyen Lewis, maçın en skorer ismi oldu. Orlando'nun yıldız oyuncusu Dwight Howard ise önemli hatalar yaptığı karşılaşmayı 17 sayı, 16 ribaunt, 4 asistle tamamladı.

Lakers'in galibiyetinde ise 29 sayı, 8 ribaunt, 8 asist yapan süper yıldız Kobe Bryant ve 24 sayı, 10 ribaunt, 3 asist yapan Gasol istatistik olarak öne çıksa da, benchten gelen ve inanılmaz bir oyun ortaya koyup, 19 sayı, 5 ribaunt, 2 asistlik bir performans sergileyen Lamar Odom asıl başrol oynayan isimdi. Trevor Ariza da etkili savunmasıyla galibiyete katkı yapan bir diğer isimdi.

Öte yandan, Hollywood'un efsane aktörlerinden Lakers taraftarı Jack Nicholson, maçtan sonra Hidayet'i özel olarak tebrik etti.































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder