24 Haziran 2009 Çarşamba

GALATASARAY, YİNE NAMAĞLUP ŞAMPİYON!



YENİLMEZ ARMADA!..
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Beşiktaş'ı 80-66 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray'ın Resmi İnternet Sitesi www.galatasaray.org konuyla ilgili lu haberi yayımladı:


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, son maçında Beşiktaş'ı 80-66 yenerek Tekerlekli Sandalye Basketbol Deplasmanlı Süper Lig'inde 3. kez ardarda namağlup şampiyonluğunu ilan etti.

Deplasmanlı Süper Lig'de oynadığı 18 karşılaşmanın tamamını kazanan ve namağlup şampiyon olan Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi nedeniyle ertelenen Beşiktaş karşılaşmasını 80-66 kazanarak 3. Şampiyonluğunu, tribünlerdeki taraftarlarla paylaştı.

Yaklaşık 250 taraftarımızın desteğiyle Ahmet Cömert Spor Salonuna çıkan Engelsiz Aslanlar, karşılaşmaya da oldukça etkili başladı. Justin Eveson ve Peter Tucek'in etkili oyunuyla öne geçen takımımız ilk periyodu da 29-17 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde de rahat ve etkili oyununu sürdüren Galatasaray, bu periyotta farkı biraz daha açarak ilk yarıyı 49-29 önde geçti.

İkinci yarıda daha gayretli bir oyun sergileyen Beşiktaş hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle farkı azaltmaya çalışsada üçüncü periyottan Galatasaray, 62-50 önde ayrıldı. Karşılaşmanın son periyodunda Beşiktaş farkı bir ara 6 sayıya kadar indirsede, Galatasaray dengeli oyunuyla farkın daha da düşmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 80-66 galip ayrılarak 2008-2009 sezonundan namağlup şampiyon ayrılmayı başardı. Karşılaşmanın son düdüğüyle beraber taraftarlarımızın konfeti yağmuruna tutulan oyuncularımız ve teknik ekibimiz şampiyonluk sevincini doyasıya kutladı.

Taraftarlarımızın her iki takımıda tribünlere çağırarak başarılarından dolayı alkışlamasından sonra kupa törenine geçildi. Engelsiz Aslanlar şampiyonluk kupasını ve madalyalarını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar'ın elinden aldıktan sonra sahaya giren taraftarlarımızla şampiyonluk sevincini beraber yaşadılar. Kupa töreni sonrasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Mümtaz Tahincioğlu ve Sinan Kılıç da sahaya inerek başta teknik ekibimiz olmak üzere oyuncularımızı teker teker kutladılar.

Galatasaray'ın gururu olan Engelsiz Aslanlarımızı, tüm Camiamız adına bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz.

"Misyonumuz Var"

Tekerlekli Sandalye Basketbol Deplasmanlı Süper Ligi'nde üçüncü kez üst üste namağlup şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenörü Remzi Sedat İncesu, şampiyonluk sonrasında Galatasaray.org'a yaptığı açıklamada Türkiye'deki tüm engelliler adına bir misyonları olduğunu söyledi.

Remzi Sedat İncesu, Galatasaray.org'a şunları söyledi: "Gerçekten birkaç sezondur çok muhteşem başarılar sergiliyoruz. Kulübümüze ve taraftarlarımıza layık olabilmek bizi en mutlu eden ve gururlandıran duygu. Özellikle bugün taraftarlarımızın desteği bizi çok gururlandırdı. Hep kazanmak istiyoruz çünkü bizim bir misyonumuz var, Türkiye'deki tüm engellilere örnek olmak istiyoruz. Kıtalararası Şampiyona yine Ekim ayında Japonya'da düzenlenecek. Aynı Avrupa Şampiyonluğu gibi Kıtalararası Şampiyonluğu da ikinci kez üst üste kazanmak istiyoruz. Tüm camiamıza namağlup şampiyonluğumuz hayırlı uğurlu olsun."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder