6 Haziran 2009 Cumartesi

Efes yerinde saydı, F.bahçe Ülker yolu yarıladı!



Fenerbahçe Ülker büyük avantaj yakaladı
Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i 67-70'lik skorla mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi.

Karşılaşmaya iki takımda hücumda tutuk bir başlangıç yaparken, ikinci dakikaya girilirken Bootsy Thornton'ın basketiyle Efes Pilsen maçtaki ilk sayıları kaydetti. Devin Smith ile Damir Kaan Mrsic'in top kayıpları sonrası Charles Smith ile basket faul sonrası üç sayı birden bulan Lacivert Beyazlılar, skoru da 5-0'a getirdi. Gasper Vidmar'ın smaç basketleri ve Mirsad Türkcan'ın da turnikesiyle hücumdaki tutukluğunu üzerinden atan Fenerbahçe Ülker, 6.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (7-6). KAyta PEker'in smacıyla reklam molasına giren Efes Pilsen, penetre ederek hücum etmeye çalıştı. Son bölümde özellikle boyalı alanı iyi kullanan Lacivert Beyazlılar, Willie Solomon'un basketine karşın ilk çeyreği 14-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Solomon'un top kaybını Sinan Güler ile iyi değerlendirerek başlayan Efes Pilsen, Preston Shumpert'in de basketiyle ilk dakika sonunda skoru 18-11'e getirdi. Semih Erden'in turnike basketiyle rakibine karşılık veren Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın da skora katkı yapmasıyla durumu 18-15'e getirdi. Serbest atış çizgisinden Shumpert ile iki sayı bulan Lacivert Beyazlılar, Solomon'un top kaybında Kakiouzis'in turnikesiyle 14.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (22-15). Semih ile rakibinin serisine son veren Sarı Lacivertliler, Willie Solomon'un üç sayı isabetiyle skoru 27-22 yaptı. Mola alan Efes Pilsen, hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşadığı bölümde Sinan Güler ile üç sayı isabeti buldu. Karşılaşmanın ilk yarısını Lacivert Beyazlılar 32-27 önde tamamladı.

Preston Shumpert ile Mirsad Türkcan'ın karşılıklı basketleriyle üçüncü çeyreğin ilk dakikası geçilirken, Kaya Peker'in kaçan iki serbest atışı sonrası Willie Solomon ile Fenerbahçe Ülker skoru 34-32'ye getirdi. Kerem Tunçeri'nin asistini iyi değerlendiren Kakiouzis, üç sayı isabeti bulurken, Preston Shumpert orta mesafeden bulduğu basketle durumu 39-32 yaptı. İki takımında hücumda skor bulmakta zorlanmadığı bölümde Ömer Onan ile dış atışları iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta sıkıntı yaşadı. Reklam molasının ardından Bootsy Thornton'ın serbest atışları ve Charles Smith'in de kaptığı top sonrası bulduğu smaç basketle Efes Pilsen skoru 47-40'a getirdi. Son dakikaya Semih Erden'in serbest atışlarıyla giren rakibi karşısında Lacivert Beyazlılar periyodu 49-45'lik skorla üstün tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna iki top kaybıyla başlayan Fenerbahçe Ülker karşısında ev sahibi takım, Thornton'ın basketiyle skoru 51-45'e getirdi. Kenar oyununda Emir Preldzic ile üç sayı isabeti bulan Sarı Lacivertliler, 33.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (51-50). Kerem Tunçeri'nin isabetsiz üç sayı denemesinin ardından Preldzic'in asistinde Marques Green ile ikinci üç sayı isabetini bulan konuk takım, 51-53'lük skorla maçta ilk kez öne geçti. Savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, hücum ribaundu sonrası Solomon ile üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle 35.dakikada farkı 4 sayıya çıkarttı (52-56). Kaya Peker'in beşinci faulünü alarak kenara gelmesinin ardından Mario Kasun oyuna dahil oldu. Kerem Tunçeri ve Preston Shumpert ikilisinin dış atışlardaki iki isabeti ile Efes Pilsen yeniden öne geçen taraf oldu. Mola alan Fenerbahçe Ülker, Semih Erden ile serbest atış çizgisinden kullandığı dört atışta sadece bir isabet çıkartabildi. İki takımın da serbest atışlarda sorun yaşadığı dönemde Emir Preldzic'in üç sayı isabetiyle Sarı Lacivertliler durumu 64-63'e getirdi. Son dakikaya Mario Kasun'un pota altı basketiyle 66-64 önde giren Efes Pilsen, Kerem Tunçeri ile turnikesinden isabet bulamadı. Marques Green ile iki serbest atışı da kaçıran Fenerbahçe Ülker, Ender Arslan'a taktik faul yaptı. 21 saniye kala Ender ile bu atışlardan birini değerlendiren ev sahibi takım, skoru da 67-64'e getirdi. Kenardan topu oyuna sokmaya çalışırken Green ile topu kapan konuk takım, Willie Solomon'un kendisine yapılan faullerden bir isabet bulmasıyla durumu 67-67'ye getirdi. İkinci atış sonrası hücum ribaundunu Mirsad Türkcan ile alan Sarı Lacivertliler, Damir Kaan Mrsic'in üç sayılık basketiyle karşılaşmadan 67-70 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman - Ahmet Ersan Ergüler - Fatih Arslanoğlu

EFES PİLSEN (67): Mario Kasun 5 (6 ribaund), Charles Smith 5 (1 ribaund- 1 asist), Preston Shumpert 14 (2 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 11 (4 ribaund), Kerem Gönlüm 3 (4 ribaund), Kaya Peker 11 (2 ribaund- 1 asist), Michalis Kakiouzis 5 (4 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 7 asist), Sinan Güler 5 (2 asist), Ender Arslan 1 (1 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (70): Marques Green 3 (1 ribaund- 3 asist), Willie Solomon 14 (7 ribaund- 6 asist), Mirsad Türkcan 7 (9 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 11, Semih Erden 12 (3 ribaund), Damir Kaan Mrsic 8 (2 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 4 (3 ribaund), Oğuz Savaş, Ömer Aşık 2 (2 ribaund), Devin Smith (1 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 9 (4 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 14-11
2.PERİYOT: 18-16
3.PERİYOT: 17-18
4.PERİYOT: 18-25




Ergin Ataman: Şanssızlıkla kaybettik

Efes Pilsen coachu Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'in şansıyla kazandığını söyledi.

Seride 2-0 geriye düştükleri maçın hemen ardından değerlendirmelerde bulunan Ergin Ataman, "Tanrılar Fenerbahçe'nin yanındaydı" dedi. Seyir açısından son derece keyifli bir maç izlettirdiklerini belirten Ataman, yüzde 1 olabilecek şeylerle maçı yitirdiklerini söyledi. Olabilecek her türlü aksiliğin maçın son saniyelerinde kendi başlarına geldiğini dile getiren Ergin Ataman, seride iddialarını sürdürdüklerini ve kalan maçları kazanmak için mücadele edecekleri vurguladı.

Ergin Ataman takımıyla ilgili değerlendirmelerinde ise şunları söyledi: "Takımımın oyunundan memnunum. Hepsi elinden geleni yaptı. Ancak iki maçtır bu sezon takımımızın en skorer ismi olan Smith bir türlü gereken performansını gösteremiyor. Diğerleri azami performansını gösterdi."

Ergin Ataman, Abdi İpekçi'de devam edecek serinin maçlarında ise hakemlerin geride kalan iki mücadeledeki tutumlarının devam etmesini beklediği kaydetti. Ataman, "Son maçta hakemler çok kritik kararlar verdi. Doğru ya da yanlış olduğunu tartışmıyorum. Ancak benim beklentim tüm bu cesur kararları Abdi İpekçi'de oynanacak maçlarda da göstermelerini bekliyorum. Orada atmosferde de aynı tutumu sergilerlerse bir sıkıntımız olmaz. Benim takımımın Fenerbahçe'den iyi olduğunu herkes gördü. Fenerbahçe'nin üstünlüğü sadece 4 dakika civarında sürdü. Tamamen şanssızlıkla kaybettik" dedi.


Bogdan Tanjevic: Oyuncularım maçtan kopmuyor

Fenerbahçe Ülker coachu Bogdan Tanjevic, takımının maçı bırakmadığını ve büyük bir mücadele ederek kazandıklarını söyledi.

Bogdan Tanjevic, geride kalan 2 maçı kazanmalarının büyük avantaj olduğunu ancak kalan maçlarını da aynı ciddiyetle oynayacaklarını belirtti. Tanjevic, oyuncularının bir an bile maçtan kopmadıklarını ve son saniyelerdeki başarılı oyunlarıyla kazandıklarını dile getirdi.




Damir Mrsic: Kahraman değilim

Fenerbahçe Ülker’e son saniyede attığı üçlükle galibiyetin mimarı olan Mrsic, kahraman olmadığını söyledi.

Mrsic, bu maçın kahramanın kendisi olmadığı taraftarlarının ve takım arkadaşlarının olduğunu söyledi. Mrsic, “İlk maçta olduğu gibi basit hatalar yaptık. Top kayıpları yaptık. Artık Abdi İpekçi’de kendi taraftarımızın desteğiyle oynayacağız. Umarım orada şampiyon oluruz. Maç bir türlü bitmek bilmedi. İlk maçta da aynı şekilde zorlu şeyler yaşadık. Efes’in eli biraz titriyor gibi geldi bana. Kazandığımız için çok mutluyuz” dedi.


Mirsad Türkcan: Şans yanımızdaydı

Fenerbahçe Ülker’de Mirsad Türkcan, son saniyelerde şanslarının yanlarında olduğunu belirtti. Mirsad, “4 sayı gerideyken 1-1 oldu dedim. Ondan sonra şans bize güldü. Çok iyi oynadık. Efes de iyi mücadele etti. Ancak biz son saniyede kazanmayı bildik. Şansımız da yanımızdaydı” diye konuştu.


Ömer Onan: Aynı sertlikle devam edeceğiz

Ömer Onan ise 2 maçta da çok iyi oynamasalar da özellikle sertlikle mücadele ettikleri için kazandıklarını vurguladı. Ömer Onan şunları söyledi: “İki maçı da çok iyi oynamayarak aldık. Çok sert oynadık ve karşılığını aldık. Biz 3 senedir şampiyon olsak da tatmin olmuyoruz. Yine bunu istiyoruz. Aynı ciddiyetle kalan maçlara çıkıp şampiyonluğu elde edeceğiz.”


Maçtan sonra olay çıktı!

Ayhan Şahenk'te Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker maçının bitmesinin akabinde yine olay çıktı.

Maçın son bölümünde Efes Pilsen Basın Danışmanı Cenk Araştıran ile Fenerbahçeli yöneticiler arasında tartışma yaşandı. Lacivert – Beyazlıların koçu Ergin Ataman olay hakkında, "Cenk arkadaşımızın boğazına sarıldı bazı yöneticiler. Demişler ki, 'Abdi İpekçi'ye nasıl geleceksiniz' Aslanlar gibi geleceğiz. Kazanacağız ya da yenileceğiz. Olayı buraya çekmenin hiçbir anlamı yok" dedi.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder